Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 20:12

Νέες προτάσεις για ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Γράφτηκε από την

Νέες προτάσεις για ένταξη έργων και μελετών του δήμου στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πρόκειται να εγκρίνει αύριο Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, στη 1 το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη.

Ειδικότερα, αναμένεται να εγκρίνει:
α) Τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης του δήμου και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας για την ωρίμανση μελετών για την υλοποίηση έργων, στο πλαίσιο πρόσκλησης του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, και την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της συγκεκριμένης πράξης στο ίδιο πρόγραμμα.
β) Τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για την προμήθεια ευφυών συστημάτων καθημερινότητας για την ασφάλεια και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών και την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με τίτλο “Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία - πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση - πολιτισμό - τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19”.
γ) Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για τη ανέγερση νέου κτηρίου για τη στέγαση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
δ) Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για τις μελέτες ωρίμανσης και την κατασκευή του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου Καλαμάτας, στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.