Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 20:57

Συνάντηση Καφαντάρη – Ρεντούλη για το Κέντρο Υγείας Πύλου

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Καφαντάρη – Ρεντούλη για το Κέντρο Υγείας Πύλου

Θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πύλου, των περιφερειακών και των κοινοτικών ιατρικών που εποπτεύει, καθώς και του εμβολιαστικού κέντρου που λειτουργεί, συζήτησε σήμερα ο γ.γ. της ΚΕΔΕ και τέως δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης με τον διευθυντή του Κ.Υ. γιατρό Μιχάλη Ρεντούλη.

Ο κ. Ρεντούλης παρατήρησε ότι “η ομαλή λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου είναι σήμερα το πρωτεύον, διότι πρέπει να κερδηθεί το στοίχημα του γρήγορου και ασφαλούς εμβολιασμού των πολιτών, ώστε σύντομα να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή μας. Η στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου και η προστασία των πολιτών - ασφαλισμένων έχει επιφέρει κάποιες τροποποιήσεις στη λειτουργία των περιφερειακών, κοινοτικών ιατρείων, αλλά και του Κ.Υ. Είναι σίγουρο ότι εκεί που παρουσιάζονται κάποια κενά και με την ολοκλήρωση των εμβολιασμών, θα καλυφθούν. Ζούμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών υγείας”.
Ο κ. Καφαντάρης συνεχάρη το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό “που δίνουν καθημερινά μάχη στην πρώτη γραμμή” και αφού διαπίστωσε μετά την ενημέρωση που του έγινε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν κανονικά βάσει προγραμματισμένων ραντεβού χωρίς προβλήματα, δήλωσε: “Η συνεργασία με τον διευθυντή του Κ.Υ. Πύλου είναι συνεχής και εποικοδομητική, η στήριξη όλων μας στην προσπάθεια που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι δεδομένη και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η κοινωνία. Η διεκδίκησή μας για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Κ.Υ. Πύλου, αλλά και των περιφερειακών ιατρείων είναι διαρκής, ώστε οι πολίτες του τόπου μας να μπορούν να απολαμβάνουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προστασίας της υγείας, μιας και είναι ένα από τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, καθότι σχετίζεται με την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη”.

 


NEWSLETTER