Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 11:54

Η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Σπάρτης για την παραίτηση Μανουσάκη

Γράφτηκε από την
Η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Σπάρτης για την παραίτηση Μανουσάκη

Ανακοίνωση με αφορμή την παραίτηση του γνωστού σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Σπάρτης εξέδωσε η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Σπάρτης.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Σπάρτης κ. Μανουσάκη Μανούσου σε συνδυασμό με τις καταγγελίες του για την παραταξιακή λογική που διέπει της λειτουργία του δήμου και τις αντιπαλότητες που συνάντησε στην προσπάθειά του για πολιτιστική προσφορά , θέτει επί τάπητος τις σοβαρότατες ευθύνες της δημοτικής αρχής Σπάρτης , η οποία αιχμάλωτη μιας ξεπερασμένης παλαιοκομματικής πολιτικής αδυνατεί να συλλάβει το αυτονόητο , ότι , δηλαδή , η ανάπτυξη και η πορεία του δήμου Σπάρτης προς τα εμπρός μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ μέσα από τη συλλογικότητα και την αξιοποίηση ΟΛΩΝ εκείνων των παραγόντων (συλλογικών και ατομικών) που ανιδιοτελώς επιθυμούν να προσφέρουν στα κοινά .

Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή Σπάρτης δε θέλησε να αξιοποιήσει τον κ. Μανουσάκη , έναν καταξιωμένο άνθρωπο του Πολιτισμού , ο οποίος αγαπά τη Σπάρτη κι έχει συντελέσει με ουσιαστικές ενέργειες στην προβολή και ανάδειξή της , εξηγεί γιατί , ανάμεσα στ’ άλλα , το κεφάλαιο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» βρίσκεται στην τελευταία θέση των τοπικών αυτοδιοικητικών δράσεων κι ενδιαφερόντων .

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ θυμίζει ότι σχετική πρότασή της για συγκρότηση δημοτικής αντιπροσωπευτικής επιτροπής πολιτισμού με τη συμμετοχή εκπροσώπων ΟΛΩΝ των πολιτιστικών-συλλογικών φορέων του τόπου , που θα έκανε τον Πολιτισμό υπόθεση της τοπικής κοινωνίας ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ καν στο δημοτικό συμβούλιο και κατέληξε , όπως πολλές άλλες προτάσεις , στον κάλαθο των αχρήστων .

 

Σπάρτη 26 – 3 - 2013

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ


NEWSLETTER