Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 21:05

Ψήφισμα των κατοίκων του Πύργου Λεύκτρου για το νερό

Γράφτηκε από την
Ψήφισμα των κατοίκων του Πύργου Λεύκτρου για το νερό

“Το πρόβλημα του νερού που υπάρχει στο χωριό μας διαχρονικά, δηλαδή η συνεχής έλλειψη ποσότητας και η προβληματική ποιότητα του νερού, είναι πρόβλημα όλων των κατοίκων του χωριού μας και όχι όπως παρουσιάζεται ως πρόβλημα στη σχέση μεταξύ του δημάρχου Δυτικής Μάνης και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πύργου”.

Αυτό επισημαίνει σε ομόφωνο ψήφισμά της η συνέλευση των κατοίκων του Πύργου Δυτικής Μάνης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιουνίου. Η συνέλευση εξέλεξε τετραμελή επιτροπή που θα εκπροσωπήσει τους κατοίκους του χωριού στις συζητήσεις με τη δημοτική αρχή και καλεί τον δήμαρχο να ορίσει ημερομηνία για άμεση συνάντηση, όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα της ύδρευσης.
Στο ψήφισμα αυτό για το σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης οι κάτοικοι του Πύργου σημειώνουν:
“- Σχετικά με την επάρκεια του νερού υπενθυμίζουμε ότι το χωριό μας αντιμετωπίζει ήδη από τα τέλη Απριλίου 2021 σημαντικά προβλήματα. Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει σε τι ενέργειες έχει προβεί, για να αποφευχθεί πιθανώς μία κατάσταση όπως την περσινή χρονιά, που το χωριό μας δεν είχε νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα τους καλοκαιρινούς μήνες και για πολλές συνεχείς ημέρες.
- Σχετικά με την ποιότητα του νερού ζητάμε από τη δημοτική αρχή να προβαίνει στους από το νόμο προβλεπόμενους τακτικούς ελέγχους ποιότητας του νερού και κατά τη γνώμη μας τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Σε περίπτωση που μία ανάλυση του νερού βρεθεί εκτός των από το νόμο προβλεπόμενων προδιαγραφών, η δημοτική αρχή να ενημερώνει άμεσα τους κατοίκους του χωριού για την ακαταλληλότητα του νερού. Περαιτέρω ζητάμε όλα τα αποτελέσματα των αναλύσεων του νερού να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του δήμου μας.
- Η συνέλευση συζήτησε προτάσεις και ιδέες, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη λύση του προβλήματος σε συνεργασία πάντα με τη δημοτική αρχή. Γι’ αυτό το σκοπό η συνέλευση εξέλεξε μια τετραμελή επιτροπή, που θα εκπροσωπήσει τους κατοίκους του χωριού στις συζητήσεις με τη δημοτική αρχή. Καλούμε τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης να ορίσει ημερομηνία για άμεση συνάντηση προς συζήτηση των παραπάνω αναφερθέντων θεμάτων.
- Η συνέλευση ζήτησε από τον πρόεδρο του χωριού να κοινοποιήσει το παρόν ψήφισμα στη δημοτική αρχή και σε άλλες αρμόδιες κρατικές αρχές και υπηρεσίες, όπως επίσης και στις τοπικές εφημερίδες”.


NEWSLETTER