Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 08:30

Δήμος Μεσσήνης: Σε 8 μήνες η μελέτη για τη λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου

Γράφτηκε από την
Δήμος Μεσσήνης: Σε 8 μήνες η μελέτη για τη λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου

Τον χώρο όπου θα κατασκευαστεί η λιμνοδεξαμενή Τρικόρφου επισκέφθηκαν χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, οι μελετητές Χρήστος Στρατάκος γεωτεχνικός πολιτικός μηχανικός και Νίκος Κάζος υδραυλικός πολιτικός μηχανικός, παρουσία των προέδρων των Κοινοτήτων Κλήματος Ηλία Κωνσταντόπουλου, Πολυλόφου Βαγγέλη Αναστασόπουλου και Τρικόρφου Παναγιώτη Αποστολόπουλου, καθώς και του πρώην προέδρου Τρικόρφου Ηλία Πατσιώτη.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες άρδευσης δύο δυναμικών για την περιοχή και τον Δήμο Μεσσήνης καλλιεργειών, του σύκου και της ελιάς Καλαμών. Επιπλέον, θα αποτελέσει και έργο αντιπυρικής προστασίας, αφού θα υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού με νερό τόσο επίγειων όσο και εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής θα γίνει σε χώρο του δήμου έκτασης περίπου 18 στρ., ο οποίος βρίσκεται πλησίον του βασικού ρέματος που θα τροφοδοτεί με νερό σε κεντροβαρικό σημείο, ώστε να εξυπηρετούνται και οι 3 κοινότητες. Η μελέτη του έργου χρηματοδοτείται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπόλοιπο από το Δήμο Μεσσήνης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι μελέτες αναμένεται να παραδοθούν εντός του 8μήνου. Κατόπιν των εγκρίσεων που θα λάβουν αυτές, ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υποβάλει προς χρηματοδότηση το συγκεκριμένο έργο σε αντίστοιχο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


NEWSLETTER