Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 08:47

Αναβαθμισμένη και σύγχρονη παιδική χαρά στo Πάρκο της Μεσσήνης (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Αναβαθμισμένη και σύγχρονη παιδική χαρά στo Πάρκο της Μεσσήνης (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Μία μοναδική παιδική χαρά και για παιδιά ΑΜΕΑ έως 12 ετών και με θέμα τους πλανήτες και το διάστημα, άνοιξε χθες επίσημα τις πύλες της στο πάρκο της Μεσσήνης.

Είναι μια αναβαθμισμένη και σύγχρονη παιδική χαρά, που όμοιά της δεν υπάρχει αλλού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κατασκευασμένη με τα πιο σύγχρονα υλικά, φωτιζόμενα παιχνίδια και χυτό χρωματισμένο δάπεδο από συνθετικό λάστιχο (EPDM), αποτελεί έναν όμορφο και ασφαλή χώρο αναψυχής για μικρά παιδιά, καθώς διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Διαθέτει σύνθετες παιχνιδοκατασκευές, με διαδραστικά παιχνίδια, παιχνίδια αναρρίχησης και ισορροπίας, τραμπάλες, κούνιες, ελατήρια και τραμπολίνο που καλύπτουν τις ψυχοπαιδαγωγικές ανάγκες των παιδιών από τη νηπιακή ηλικία, ενώ μπορεί να παίξει σε αυτή και ένα παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος μιλώντας για τη νέα παιδική χαρά σημείωσε πως η δημοτική αρχή προχώρησε άμεσα τις διαδικασίες για την εκπόνηση σχετικής μελέτης και ανακατασκευής της παλιάς κατεστραμμένης παιδικής χαράς, η οποία είχε κλείσει από το καλοκαίρι του 2019, καθώς παρουσίαζε σημαντικές φθορές στον εξοπλισμό της που καθιστούσαν επικίνδυνη τη χρήση της. Ακολούθως το έργο εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση 2019» και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ιδίους πόρους.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι η νέα παιδική χαρά χαρακτηρίζεται από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες στην Ελλάδα, καθώς καλύπτει έναν χώρο 1.000 τ.μ. και εκτός του αστικού της εξοπλισμού διαθέτει νέα περίφραξη και δάπεδο, σύγχρονο LED ηλεκτροφωτισμό και νέες φυτεύσεις δέντρων. “Πρόκειται για έναν σύγχρονο χώρο αναψυχής, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και έχει μέριμνα για ΑΜΕΑ ώστε να παίζουν και να απασχολούνται σε εξειδικευμένα παιχνίδια” ανέφερε και πρόσθεσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Σ’ αυτό συνέβαλε η σωστή συνεργασία του αναδόχου με τις υπηρεσίες του δήμου μας. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην απασχόληση των παιδιών μας είτε αυτή σχετίζεται με το παιχνίδι, είτε με την άθληση. Για τον λόγο αυτό προσπαθούμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε τέτοιους χώρους, παιδικές χαρές και χώρους άθλησης, ώστε οι νέοι μας να έχουν εποικοδομητική διέξοδο τις ελεύθερες ώρες τους”.

Ν.Κ.


NEWSLETTER