Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 09:15

Δεν δεσμεύτηκε ο Δένδιας για την αστυνομική δομή στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Δεν δεσμεύτηκε ο Δένδιας για την αστυνομική δομή στη Μεσσήνη

Δεν δεσμεύτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας για το πότε θα μπορέσει να εγκατασταθεί στη Μεσσήνη η ειδική αστυνομική δομή που ζητά ο δήμος. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την απάντηση του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου σε ερώτηση που του έκανε η "Ε", για το αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση μόνιμης αστυνομικής δύναμης στην περιοχή. 

 

«Προσωπικά αυτό επεδίωξα και πίεσα τον υπουργό, και δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα, συνεργαζόμενος και με την φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, θα μπορέσει να επεξεργαστεί συγκεκριμένο σχέδιο - το οποίο εφαρμοζόμενο σχετικά άμεσα να μπορέσει να ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση και να αποκατασταθεί η ηρεμία στην περιοχή μας», απάντησε ο Στ. Αναστασόπουλος. Οταν επιμείναμε να προσδιορίσει χρονικά το «σχετικά άμεσα», ο δήμαρχος είπε: «Πάντως ζήτησα σε αυτό το μεταβατικό διάστημα να υπάρχει εντονότερη αστυνόμευση και ο υπουργός συμφώνησε αυτό να γίνει, στα μέτρα πάντα των υφισταμένων δυνατοτήτων». 

Είπε ακόμη ότι ζήτησε να εξευρεθούν επιπλέον αστυνομικοί, από αυτούς που είναι αποσπασμένοι από τις υπηρεσίες τους σε τ. υπουργούς και βουλευτές. Και ο Ν. Δένδιας -όπως ανέφερε ο Στ. Αναστασόπουλος- τον ενημέρωσε ότι ήδη το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο ώστε «μέσω μετατάξεων να πάρει υπαλλήλους από διοικητικές υπηρεσίες, για να εξευρεθούν επιπλέον μάχιμοι αστυνομικοί που αυτή τη στιγμή εργάζονται σε γραφεία». 

 


NEWSLETTER