Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 20:14

Δυτική Μάνη: Απάντηση Γιαννημάρα σε Μαραμπέα

Γράφτηκε από την
Δυτική Μάνη: Απάντηση Γιαννημάρα σε Μαραμπέα

Απάντηση στην έντονη κριτική του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Μαραμπέα δίνει ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας.

Κάνει λόγο για “Καλχικές” ικανότητες του κ. Μαραμπέα, του αναφέρει πως κρίθηκε από τους δημότες στις εκλογές και τον καλεί να αφήσει “τη σημερινή δημοτική αρχή να κριθεί στο τέλος της θητείας της”.
Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Δ. Γιαννημάρας αναφέρει στην απάντησή του:
“Χρόνια τώρα ο κ. Μαραμπέας μας ενημερώνει για τις γνωστικές του ικανότητες για όλα τα θέματα, πλην όμως μέχρι σήμερα δεν μας είχε κάνει γνωστές και τις Καλχικές του ικανότητες. Oμως ο μάντης Κάλχας δεν σας εξήγησε σωστά τους χρησμούς κ. Μαραμπέα γι’ αυτό αλλάξτε πλευρό και κοιμηθείτε ήσυχα, ο δήμος δεν πρόκειται να διαλυθεί. Αντίθετα η δημιουργική του πορεία θα σας γίνει εφιάλτης.
Ολες οι δημοτικές παρατάξεις έχουν κατά καιρούς εσωτερικά προβλήματα όπως και εσείς είχατε κ. Μαραμπέα, αλλά δε βγήκε κανένας άλλος εκπρόσωπος παράταξης να δημοσιοποιήσει τα εσωτερικά σας. Συγχαρητήρια για τις αποκαλύψεις σας, μήπως έχετε και συνεργάτες στις μεθοδεύσεις...
Και τώρα επί της ουσίας:
1. Ποτέ κ. Μαραμπέα δεν οικειοποιήθηκα έργα άλλων, αντίθετα δημοσίως ενημερώνω για την ορθότητα των διαδικασιών.
2. Στην ενημέρωση που πραγματοποίησα, αναφέρθηκα στις ομάδες των έργων που πραγματοποιούνται ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν ή μελετώνται στο δήμο. Εάν όμως θέλετε είμαι στη διάθεσή σας για μία δημόσια αντιπαράθεση.
3. Η Ο.Χ.Ε. Μάνης είναι δημιούργημα της Περιφέρειας και όχι δικό σας έργο από το 2015. Εσείς προτείνατε τα έργα, χωρίς καμία ενημέρωση της αντιπολίτευσης, παρά μόνο το 2018 όταν τα ανακοινώσατε παρουσία της Περιφέρειας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ψήφισα τότε αρνητικά, γιατί ενώ είχατε χρόνο να ετοιμάσετε μελέτες για έργα ανάπτυξης που έχει ανάγκη ο τόπος, εσείς προτείνατε αναπλάσεις πλατειών. Ομως κ. Μαραμπέα από τη στιγμή που ψηφίστηκαν τα έργα, εγώ ως δήμαρχος τα υλοποιώ, δεν τα απεντάσσω, όπως εσείς, και μην μου το αρνηθείτε, γιατί θα δημοσιοποιήσω αυτούσια τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου με την υπογραφή σας. Τώρα γιατί κατά τη γνώμη σας τα έργα έχουν βαλτώσει ρωτήστε τη Διαχειριστική Αρχή, καλό θα σας κάνει, και μετά ενημερώστε όλους δημοσίως.
4. Αριστα πράξατε που δεν σχολιάσατε το θέμα της ύδρευσης, γι’ αυτό και δεν δίνω τις ανάλογες απαντήσεις.
5. Οσον αφορά τους δύο μόνιμους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την ύδρευση, μάλλον λάθος ενημέρωση έχετε. Ο ένας μόνιμος υπάλληλος που αποχώρησε από την ύδρευση ποτέ δεν άνηκε, ούτε διορίστηκε στην ύδρευση, επέστρεψε στον τομέα που οργανικά ανήκει, διότι υπήρχε έλλειψη προσωπικού εκεί.
6. Καλόν είναι κ. Μαραμπέα με έργα και όχι με λόγια να δίνετε τη στήριξή σας στην προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή, γιατί οι πράξεις σας, σας διαψεύδουν.
Και ένα τελευταίο: Οι αιρετοί κ. Μαραμπέα κρίνονται από τους δημότες τους στις δημοτικές εκλογές και εσείς κριθήκατε με την απόφασή τους. Αφήστε τη σημερινή δημοτική αρχή να κριθεί στο τέλος της θητείας της”.


NEWSLETTER