Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 10:15

Προγραμματική σύμβαση για προστασία Κάστρου Κορώνης

Γράφτηκε από την

Το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας των παράκτιων τμημάτων του Κάστρου της Κορώνης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος στην προχθεσινοβραδινή του συνεδρίαση. Στη σύμβαση μετέχουν το υπουργείο Πολιτισμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος.

Οι εργασίες που προβλέπονται από τη σύμβαση, είναι: α) Εκτέλεση δειγματοληψιών κι εργασιών καταγραφής και ερμηνείας της παθολογίας των βραχωδών πρανών. β) Ερευνητικές επί τόπου εργασίες κι εφαρμογή άμεσων μέτρων προστασίας του πρανούς της παράκτιας ζώνης του κάστρου. γ) Εργασίες ψηφιακής σάρωσης με laser scanner της παράκτιας ζώνης και των πρανών του κάστρου.

Η σύμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες. Ο προϋπολογισμός της είναι 58.000 ευρώ, χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί από το Δήμο Πύλου - Νέστορος. 

Προβλέπεται η συγκρότηση 5μελούς κοινής επιτροπής παρακολούθησης, με εκπροσώπους από την Υπηρεσία Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων που θα είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής, από την Περιφέρεια, το Δήμο, την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και την 26η ΕΒΑ (Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων).