Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 18:50

Στην Αιθαία θα λειτουργήσει το ΚΔΑΠ ΑμεΑ “Διάπλασις”

Γράφτηκε από την
Στην Αιθαία θα λειτουργήσει το ΚΔΑΠ ΑμεΑ “Διάπλασις”



Στην Αιθαία θα λειτουργήσει το ΚΔΑΠ ΑμεΑ “Διάπλασις”, σε μια σύγχρονη εγκατάσταση 400 τ.μ. με αύλειους χώρους, και θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, για να εξυπηρετήσει ωφελούμενους από τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης.

Παράλληλα θα λειτουργήσει εγκατάσταση ΚΔΑΠ ΑμεΑ και στο Δήμο Τριφυλίας.
Η έναρξη του ΚΔΑΠ ΑμεΑ “Διάπλασις” αναμένεται να γίνει την 1η Οκτωβρίου. Η δομή θα υποδεχθεί παιδιά/εφήβους και ενήλικους με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία ή πολλαπλή αναπηρία ή αυτισμό, χωρίς να υπάρχει ηλικιακός περιορισμός, από τη στιγμή που ο ωφελούμενος κατέχει πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ με ποσοστό άνω του 35% και χρήζει κηδεμονίας ή συμπαράστασης. Θα λειτουργεί καθημερινά με δύο βάρδιες λειτουργίας (πρωινή – απογευματινή).
Οι κύριοι άξονες της λειτουργίας του συνοψίζονται ως εξής: δημιουργική απασχόληση, κοινωνική ένταξη, δτήριξη της οικογένειας, βελτίωση της ποιότητας ζωής. Οι υπηρεσίες του περιλαμβάνουν τη μεταφορά των ωφελούμενων και ένα ελαφρύ γεύμα ανά βάρδια.
Το ΚΔΑΠ θα συνεργάζεται με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οργάνωση και διαχείριση αθλητικών δραστηριοτήτων για ανθρώπους με αναπηρία» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, μέχρι 3 Αυγούστου:
https://www.eetaa.gr
Για πληροφορίες: 27212 00270.


NEWSLETTER