Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 08:10

Στο «Αντώνης Τρίτσης» η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Στο «Αντώνης Τρίτσης» η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών

 

Στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” εντάχθηκε η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Φιλιατρών, την ίδια ώρα που τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν διαβούλευση για το συγκεκριμένο έργο.

Σχετική ανακοίνωση για την ένταξη έγινε χθες από το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη, στην οποία αναφέρεται ότι θα είναι πλατεία-κόσμημα, ενώ σχολιάζει και πάλι τις αντιδράσεις που υπάρχουν, λέγοντας ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του προχωρούν «σε πείσμα όλων εκείνων που μας αμφισβητούν και αντιδρούν στο έργο αυτό, ασκώντας καθαρά κακή αντιπολιτευτική τακτική και όχι με γνώμονα την αγάπη τους για τον τόπο τους (μας), τα Φιλιατρά».

Χαρακτηριστικά ο κ. Λεβεντάκης σημειώνει: «Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης των Φιλιατρών, της πλατείας Καποδιστρίου, είναι, πλέον, γεγονός. Καθότι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα εντάχθηκε στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπλασή της. Ξεκινά, λοιπόν, η διαδικασία δημοπράτησης για το έργο αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 3.400.000 €, με την ολοκλήρωση του οποίου η πόλη και οι πολίτες των Φιλιατρών θα αποκτήσουν μια πραγματικά "φιλόξενη" και λειτουργική πλατεία. Μια πλατεία, που θα πληροί όλους τους όρους και προϋποθέσεις, ώστε να αποτελέσει πηγή ανάσας για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης. Στόχος του έργου είναι να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις τέτοιες και με απόλυτο σεβασμό στον τόπο και την ιστορία του, έτσι ώστε να αναδειχθεί το υπέροχο μνημείο της, που δεν είναι άλλο από το φλωρεντιανό σιντριβάνι (που χρονολογείται από το έτος 1871) και παράλληλα να ενισχυθούν οι δυνατότητες ελεύθερης πρόσβασης και αναψυχής, που τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη. Η κεντρική πλατεία και τοπόσημο των Φιλιατρών θα αναδειχθεί με τέτοιο τρόπο που θα είναι "κόσμημα" για την πόλη, το οποίο όλοι θα καμαρώνουν και θα χαίρονται.

Και προχωράμε ομού με τους συνεργάτες μου, σε πείσμα όλων εκείνων που μας αμφισβητούν και αντιδρούν στο έργο αυτό ασκώντας καθαρά κακή αντιπολιτευτική τακτική και όχι με γνώμονα την αγάπη τους για τον τόπο τους (μας), τα Φιλιατρά. Ας καθίσουν και ας θαυμάσουν τα έργα, μικρά και μεγάλα, που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά και εκείνα που επίκεινται για το Δήμο Τριφυλίας επί των ημερών μου. Άλλωστε προσωπικό μου στοίχημα αλλά ταυτόχρονα και απάντηση σε κάθε κακοπροαίρετη κριτική, εξακολουθεί να είναι η πραγμάτωση κάθε προεκλογικής μου υπόσχεσης. Και συνεχίζουμε...».

Κ.Μπ


NEWSLETTER