Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 08:22

Σωματείο εργαζομένων: Η διοίκηση ευθύνεται για τους λογαριασμούς του νερού

Γράφτηκε από την
Σωματείο εργαζομένων: Η διοίκηση ευθύνεται για τους λογαριασμούς του νερού

 

Στη διεύθυνση και στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ καταλογίζει την ευθύνη το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, για το επιπλέον ποσό των λογαριασμών κατανάλωσης νερού που η ίδια καθυστέρησε να στείλει σε καταναλωτές - κατοίκους χωριών του Δήμου Καλαμάτας.

“Την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ την εισηγείται η διεύθυνση και την αποφασίζει το Δ.Σ. της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να υλοποιούν τις αποφάσεις και φέρουν ευθύνη για οποιαδήποτε παρέκκλιση” παρατηρεί σχετικά σε ανακοίνωσή του το σωματείο.

Στην ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας αναφέρει:

“Τις τελευταίες ημέρες η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων και δημοσιευμάτων που εμμέσως αφήνουν υπονοούμενα κατά των εργαζομένων. Θεωρούμε χρέος μας και ως δημότες αυτής της πόλης, να ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την νομοθεσία,  την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ την εισηγείται η διεύθυνση και την αποφασίζει το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ. Η απόφαση πηγαίνει για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην συνέχεια στην Περιφέρεια για τελική έγκριση. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να υλοποιούν τις αποφάσεις και φέρουν ευθύνη για οποιαδήποτε παρέκκλιση.

Το Σωματείο μας κατ’ επανάληψη έχει καταθέσει προτάσεις κοινωνικού τιμολογίου για τις ευπαθείς ομάδες, τους μακροχρόνια άνεργους και τους συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στα ΚΕΑ. Δυστυχώς, οι προτάσεις μας δεν εισακούστηκαν ποτέ. Τώρα που το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα, καλούμε την δημοτική αρχή που έχει και την ευθύνη, να ανοίξει διάλογο με το Σωματείο και τους κοινωνικούς φορείς για μια τιμολογιακή πολιτική που θα λάβει σοβαρά υπόψη τις ιδιαιτερότητες όλων των κοινωνικών ομάδων, ώστε κανένας συνδημότης μας να μην βρεθεί εκτός δικτύου ύδρευσης από αδυναμία τακτοποίησης του λογαριασμού.

Σε αυτήν την  κατεύθυνση καλούμε τους μακροχρόνια άνεργους και όσους έχουν πραγματική αδυναμία εξόφλησης του λογαριασμού τους να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με το σωματείο.

Τώρα όσον αφορά τις καθυστερήσεις στην έκδοση των λογαριασμών,  είναι γνωστή σε όλους η δράση του σωματείου για στελέχωση της ΔΕΥΑΚ με το απαιτούμενο προσωπικό  με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε να παρέχει υπηρεσίες χωρίς καθυστερήσεις και ελλείψεις”.


NEWSLETTER