Σάββατο, 21 Αυγούστου 2021 18:51

Τριφυλία: Νέα καταγγελία Λεβεντάκη για γεωργικά απόβλητα στο Λιμενάρι

Γράφτηκε από την
Τριφυλία: Νέα καταγγελία Λεβεντάκη για γεωργικά απόβλητα στο Λιμενάρι

Νέα καταγγελία για γεωργικά απόβλημα στο Λιμενάρι Φιλιατρών έκανε σήμερα μέσα από τη σελίδα του στο Facebook ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Λεβεντάκης:

"Άλλη μια καταγγελία, για παράνομη εναπόθεση αποβλήτων, από γεωργικές καλλιέργειες, στην περιοχή του «Λιμεναρίου», αυτή τη φορά, αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Τόνοι, από κατάλοιπα αγροτικών καλλιεργειών, που είχαν προσβληθεί από την αρρώστια τούτα (Tuta) και επιβαλλόταν η υγειονομική ταφή τους, βρίσκονται εκτεθειμένα, να σαπίζουν, κάτω από υψηλές θερμοκρασίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για τη δημόσια υγεία.

Όγκοι, από πλαστικά απόβλητα γεωργικής χρήσης (αγροτικά πλαστικά, κυρίως μαύρα), πεταμένα και παρατημένα καταγής, με ό,τι κίνδυνο ελλοχεύει αυτό, αλλά και επίπτωση, για το περιβάλλον.

Πλήθος, από άδειες συσκευασίες επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, που αποτελούν χημικά, τοξικά και εύφλεκτα απόβλητα, φέροντας, μάλιστα, στις ετικέτες τους, την ειδική σήμανση και επισήμανση, ως προς αυτό, πεταμένες όπου να 'ναι, ενώ επιβαλλόταν να έχουν αχρηστευτεί και καταστραφεί.

Ακόμα μία «υγειονομική βόμβα», ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, όπως αποδεικνύεται από το φωτογραφικό υλικό, που συνοδεύει την παρούσα.

Καθώς, συνυπαίτιος όλης αυτής της θλιβερής, αλλά και άκρως επικίνδυνης κατάστασης, είναι ένας εκ των συνιδιοκτητών της, εκεί, θερμοκηπιακής μονάδας και δημοτικός σύμβουλος, Αγγελής Κοροβίλας.

Ο ίδιος άνθρωπος που, προχθές, αντέδρασε έντονα, με το θέμα των σκουπιδιών, στο «Αγροκήπιο» Φιλιατρών και έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα», στην περιοχή.

Ο ίδιος άνθρωπος που, προχθές, μίλησε για μια κατάσταση απαράδεκτη, αφού δε γίνεται να αδειάζονται τα σκουπίδια έτσι «χύμα» και ο χώρος να έχει μετατραπεί, σε νέα χωματερή.

Ο ίδιος άνθρωπος που, προχθές, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, να προχωρήσει ακόμα και σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, εναντίον μου.

Ο άμεμπτος και, καθ' όλα, νομοταγής πολίτης που, εν μία νυκτί, μετέτρεψε σε «νεκροταφείο» γεωργικών αποβλήτων, τη συγκεκριμένη περιοχή.

Και όλα αυτά έχουν ήδη ή πρόκειται να γνωστοποιηθούν, σε όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

Ήδη σήμερα, ως όφειλα, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά, στο Α.Τ. Τριφυλίας και τη Δευτέρα, πρόκειται να ενημερώσω και τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Επίσης σήμερα (αν και μη εργάσιμη ημέρα), ως είχα υποχρέωση, με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου, απομάκρυνα από την περιοχή αυτή, άμεσα, τις εκτεθειμένες συσκευασίες των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων.

Κι αυτό, προς αποφυγή οιουδήποτε δυσάρεστου συμβάντος ή ατυχήματος, καθότι σε κοντινή απόσταση βρίσκονται εξοχικές ή και μόνιμες κατοικίες.
Κανένα περιθώριο, πλέον, υπομονής και ανοχής, σε κανέναν και από κανένα...

Οποιαδήποτε παράνομη ή παραβατική συμπεριφορά, πόσω μάλλον από άτομα, που θεωρούν πως ασκούν πολιτική για την τοπική αυτοδιοίκηση, θα είναι καταγγελλόμενη και καταδικαστέα, πάραυτα.
Γιατί...

Υπάρχουν και «κάποιοι» άλλοι (γνωστοί και μη εξαιρετέοι) που, εν ευθέτω χρόνω, θα αποκαλυφθεί η «ανιδιοτελής» αγάπη τους, για τον τόπο.
Εν καιρώ, όλα στο φως...
Άλλωστε, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!".


NEWSLETTER