Σάββατο, 13 Απριλίου 2013 08:12

Σκηνές ροκ στο Δ.Σ. Οιχαλίας: Φώναξαν την Αστυνομία για να αποβάλει… σύμβουλο

Γράφτηκε από τον

Στα άκρα έφτασαν οι κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας το βράδυ της Πέμπτης με τον πρόεδρο του Σώματος Ηλίας Σακελαριάδη να καλεί την Αστυνομία για να αποβάλει από την συνεδρίαση τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Αριστόδημο Καρμπαλιώτη. Η κίνηση αυτή αποδοκιμάστηκε έντονα τόσο από συμβούλους της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης όσο και από το κοινό που ήταν στην αίθουσα μιλώντας για απαράδεκτη κίνηση, που δεν αρμόζει για το χώρο και το όργανο του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Η αποβολή χαρακτηρίστηκε άδικη από τους δημοτικούς συμβούλους. Ο πρόεδρος απάντησε ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει διαφορετικά όταν ο δημοτικός σύμβουλος του ζητούσε να κατέβει από την έδρα.

Η κόντρα μεταξύ του κ. Σακελαριάδη και του κ. Καρμπαλιώτη είχε ξεκινήσει από την συνεδρίαση που είχε προηγηθεί, όταν και πάλι υπήρχε ένταση  με τον πρόεδρο να διακόπτει την συνεδρίαση και να ζητά την αποβολή του κ. Καρμπαλιώτη. Ομως εκεί τα πνεύματα ηρέμησαν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά. Στην συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό ενώ είχε τον λόγο ο κ. Καρμπαλιώτης ο πρόεδρος του ζήτησε να συντομεύσει, καθώς είχε ξεπεράσει το χρόνο. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καρμπαλιώτη και η αντιπαράθεση μεταξύ τους χτύπησε κόκκινο. Ο πρόεδρος ζήτησε την αποβολή του κ. Καρμπαλιώτη και καθώς αυτός δεν βγήκε από την αίθουσα, κατέβηκε από τα έδρανα και πήρε ο ίδιος τηλέφωνο την Αστυνομία. Αυτό προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις αρχικά του κοινού, σημειώνοντας πως το να έρθει η Αστυνομία σε αυτό το χώρο είναι ντροπή και ύβρη προς το λαό. Σημείωσαν ότι σε καμία περίπτωση οι πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν πρέπει να φτάνουν σε αυτό το σημείο.

Ξεκινώντας μετά από λίγη ώρα και πάλι η συνεδρίαση με τον κ. Καρμπαλιώτη να είναι εκτός Συμβουλίου αλλά και την Αστυνομία να μην έχει έρθει, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Διαγούπης έθεσε θέμα νομιμότητας για την συνέχιση του Συμβουλίου σημειώνοντας πως αν γίνει διακοπή της συνεδρίασης για να συνεχιστεί και πάλι χρειάζεται ομόφωνη απόφαση και ο ίδιος δεν συμφωνεί. Και μάλιστα τόνισε πως θα καλέσει τον ελεγκτή νομιμότητας να ακυρώσει την όποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού ο πρόεδρος με δικτατορικό τρόπο απέβαλε ένα σύμβουλο της αντιπολίτευσης, την στιγμή που η ψήφιση του προϋπολογισμού θα παιχτεί στην ψήφο. Σημείωσε επίσης πως ο συνάδελφός του αποβλήθηκε επειδή ζήτησε παραπάνω χρόνο. Είπε μάλιστα πως από το γεγονός και μόνο ότι κλήθηκε η Αστυνομία θα έπρεπε να φύγουν όλοι.

Ο Δημήτρης Καράμπουλας απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο σημείωσε πως παίρνει αποφάσεις εν θερμώ και πως δεν είναι σωστό σε αυτό το χώρο να έρχεται η αστυνομία.

Η επικεφαλής της μειοψηφίας Ελένη Αλειφέρη σημείωσε πως το όλο θέμα το δημιούργησε ο πρόεδρος λέγοντας πως προσπαθεί να επιβάλει την τάξη τις πιο άτυχες στιγμές της συνεδρίασης. Κατέληξε λέγοντας πως πετυχημένος πρόεδρος δεν είναι αυτός που δείχνει πυγμή, αλλά αυτός που τον σέβονται. Στην συνέχεια παίρνοντας και πάλι τον λόγο σημείωσε όλα αυτά συμβαίνουν σαν αποτέλεσμα των όσων είχαν γίνει στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο ξεκίνημα αυτής της θητείας

Ο Ηλίας Ντονάς τόνισε πως δεν τον τιμά να είναι δημοτικός σύμβουλος σε Δημοτικά Συμβούλια όπως γίνονται μέχρι σήμερα, λέγοντας πως πρέπει να αφήσουν τους θεατρινισμούς. 

Ο Σπύρος Αδαμόπουλος επισήμανε ότι πλέον έφτασαν στο τελευταίο σκαλοπάτι, στην σκάλα του κακού καλώντας την Αστυνομία στην συνεδρίαση του Συμβουλίου. Κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να αλλάξει ρότα σκέψης και δράσης. 

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την κίνηση του κ. Σακελαριάδη ο Δημήτρης Ηλιακόπουλος φέρνοντας την Αστυνομία να επιβάλει την τάξη λόγω της ανικανότητάς του να την επιβάλει ο ίδιος, λέγοντας πως είναι ντροπή του.

Κατάντια είναι, είπε ο Γεώργιος Δαβίλας να καλούμε την Αστυνομία στον Δημοτικό Συμβούλιο που είναι ένας ιερός χώρος.

Απαντώντας ο κ. Σακελαριάδης σημείωσε πως ο ίδιος είχε πει ότι θα διπλασίαζε τον χρόνο σε κάθε ομιλητή και όταν είπε στον κ. Καρμπαλιώτη να συντομεύει, αυτός του είπε κατέβα από την έδρα να αναλάβει άλλος. Σημείωσε ότι είχε προσπαθήσει να επιβάλει την ηρεμία. Για το αν έπραξε σωστά ή όχι είπε πως κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε αυτό το χώρο. Απαντώντας προσωπικά στον κ. Ηλιακόπουλο είπε ότι έχει μια πίκρα δικαιολογημένη καθώς αυτόν πρότεινε η πλειοψηφία για πρόεδρο αλλά δεν μπόρεσε εκλεγεί, ενώ τον ίδιο είπε τον εξέλεξε ο λαός αφού ήταν ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος.

Κάπου εκεί κόπασε η ένταση και η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά με την συζήτηση επί του προϋπολογισμού.