Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 20:31

Ο Λεβεντάκης για αποκατάσταση ζημιών στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Ο Λεβεντάκης για αποκατάσταση ζημιών στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσία

 

Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών του κτηρίου του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης χθες το πρωί στην Αθήνα, στα γραφεία της κατασκευαστικής δημόσιας εταιρείας «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ».

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, είναι επιτακτική και αναγκαία η άμεση επέμβαση ώστε να απαλειφθούν οι αιτίες που δημιουργούν τις ζημιές στο κτήριο. Όπως προέκυψε από την συνάντηση η εταιρεία θα αναλάβει τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών και σε συνεργασία με το δήμο θα προχωρήσουν στις απαραίτητες επισκευές, ώστε το κτήριο να είναι λειτουργικό και ασφαλές για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Σε σχετική ενημέρωση του κ. Λεβεντάκη σημειώνεται:

“Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποίησα στα γραφεία της κατασκευαστικής δημόσιας εταιρείας  «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ», στην Αθήνα.

Στη συνάντηση αυτή ήταν παρόντες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Αθανάσιος Γιάνναρης, ο γενικός διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και έργων ΣΔΙΤ, κ. Θεόδωρος Κυριαζόπουλος, καθώς και ο διευθυντής προγραμματικών συμβάσεων ποιοτικού ελέγχου και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, κ. Θεόδωρος Ηλιόπουλος. Επίσης, παρούσα ήταν και η ειδική συνεργάτιδα, για τεχνικά θέματα, στο Δήμο Τριφυλίας, κ. Βασιλική Πλέτσα (τοπογράφος μηχανικός).

Σκοπό της συνάντησης των δύο μερών αποτέλεσε η συζήτηση όσον αφορά στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών του κτιρίου του ΕΠΑΛ – Κυπαρισσίας. Ενημέρωσα, λοιπόν, τους εκπροσώπους της άνω εταιρείας (όπως είχα ενημερώσει, σχετικά και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, κατά τη συνάντησή μου μαζί του, στις 2 Αυγούστου τρέχοντος έτους), ότι το εν λόγω κτήριο φέρει, από το έτος 2015 ακόμα, πρωτόκολλο επικινδυνότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Επομένως, κρίνεται επιτακτική και αναγκαία η άμεση επέμβαση, έτσι ώστε να απαλειφθούν οι αιτίες, που δημιούργησαν τις ζημιές στο κτήριο και αυτό να πληρεί, πλέον, όλους τους κανόνες ασφάλειας, που πρέπει να το διέπουν.

Από την πλευρά των εκπροσώπων της άνω εταιρείας έχω, πλέον, τη διαβεβαίωση πως θα αναλάβουν τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων εργασιών και σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας, θα επισκευάσουν τις ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο, έτσι ώστε να είναι και πάλι λειτουργικό, αλλά πρωτίστως ασφαλές, για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Και συνεχίζουμε… Προκειμένου να επιλύσουμε τα μικρά ή μεγάλα πρόβλημα προβλήματα, του τόπου μας. Αντιμετωπίζοντάς τα όλα, με την ίδια υπευθυνότητα και δουλεύοντας καθημερινά, με τους συνεργάτες μου, μέχρι να το επιτύχουμε αυτό».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER