Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 20:33

Καλαμάτα: Καταγραφή ζημιών και επισκευές στα σχολεία μετά την λήξη των καταλήψεων

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Καταγραφή ζημιών και επισκευές στα σχολεία μετά την λήξη των καταλήψεων

 

Σε λειτουργία επανήλθαν κανονικά χθες τα σχολικά συγκροτήματα της Καλαμάτας που τελούσαν υπό κατάληψη τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με ανάρτηση του δήμου, αυτή ήταν η ενημέρωση που δόθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης με θέμα τις καταλήψεις και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν. Η καταγραφή για τις ζημιές που προκλήθηκαν συνεχίζεται, ενώ ήδη συνεργεία του δήμου προχωρούν σε αποκατάσταση φθορών και καθαρισμούς.

Εκτός από τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν σε ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολείων, αποτρεπτικός παράγοντας για τη συνέχιση των καταλήψεων, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, ήταν και η άμεση έναρξη τηλεκπαίδευσης για τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, συμμετείχε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Νίκος Πεφάνης, ο υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας Παναγιώτης Νάκης, ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ηλίας Γυφτέας, η γ.γ. Μαρία Νταμάτη, στελέχη και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου.


NEWSLETTER