Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 20:11

Επιστροφή στις διά ζώσης συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Επιστροφή στις διά ζώσης συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

 

Επιστροφή στις διά ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από 13 μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο υπήρχε η δυνατότητα και για συμμετοχή με τηλεδιάσκεψη μέσω της οποίας συμμετείχαν 3 σύμβουλοι, με αρκετά όμως προβλήματα στην επικοινωνία. Το «παρών» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσαν 18 σύμβουλοι και ο δήμαρχος (όχι σε όλη τη συνεδρίαση).

Μπορεί η συνεδρίαση να ξεκίνησε με ευχές για την επάνοδο στην κανονικότητα και τις επισημάνσεις ότι με τις διά ζώσης συνεδριάσεις είναι πολύ καλύτερη και πιο αποτελεσματική η λειτουργία του Συμβουλίου για όλες τις παρατάξεις, δεν έλειψαν όμως οι εντάσεις και οι έντονες αντιπαραθέσεις για ζήτημα έργων του δήμου.

Για την επανέναρξη των διά ζώσης συνεδριάσεων, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που να θυμίσουμε ότι τη ζήτησαν (η πλειονότητά τους), είπαν:

Ο Παναγιώτης Κατσίβελας, ότι έτσι είναι πολύ καλύτερα και ότι επανέρχονται σε μια κανονικότητα, συμπληρώνοντας πως τις τηλεδιασκέψεις ούτε μπορούσε να εκφραστεί το έργο της πλειοψηφίας ούτε και να εκφραστούν οι μειοψηφίες.

Η Χάιδω Παναγιωτόπούλου, ότι είναι μια νέα αρχή – και ευχήθηκε να είναι πιο δημιουργική και παραγωγική θητεία για όλους.

Η Σταματία Αλεξοπούλου, ότι είναι ευχάριστο που ξεκινούν πάλι οι διά ζώσης συνεδριάσεις και ότι «το πιο ευχάριστο είναι που είμαστε όλοι εδώ και υγιείς».

Ο Δημήτρης Δριμής, ότι είναι σημαντικό που ξεκινούν και πάλι οι συνεδριάσεις διά ζώσης αλλά και ότι «πρέπει να κατανοήσουμε ότι είμαστε Δημοτικό Συμβούλιο και όχι τοποτηρητές».

Ο Σωτήρης Μπακούρος είπε πως υπερθεματίζει στα όσα ακούστηκαν για την έναρξη και πάλι των συνεδριάσεων, ενώ και ο Σαράντος Κουκούμης ευχήθηκε να υπάρχει καλή αρχή.

 

Κ.Μπ.