Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 19:43

Δήμος Μεσσήνης: Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενεργειακής Φτώχειας 

Γράφτηκε από την

 

Γραφείο Αντιμετώπισης της Ενεργειακής Φτώχειας δημιουργεί ο Δήμος Μεσσήνης, μέσω του οποίου θα παρέχονται συμβουλές σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά, μέσω των υπαλλήλων των Κοινωνικών Υπηρεσιών που θα έχουν λάβει σχετική πιστοποίηση.

Αυτό γνωστοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας με τίτλο «Καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια – Καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Την εκδήλωση, που διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Φιλοσοφικού Κέντρου στη Μεσσήνη, διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Μεσσήνης και το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη». Τις εργασίες άνοιξε ο διευθυντής της Βιώσιμης Πόλης Γιάννης Γεώργιζας και απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος του Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη» Δημήτρης Καφαντάρης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, κατά τη διάρκεια της ημερίδας “οι ομιλητές Άγγελος Χασιώτης υποψήφιος διδάκτωρ του ΕΚΠΑ, Νικολέττα Μανέτα περιβαλλοντολόγος, Πολυτίμη Αναγνωστοπούλου ειδική συνεργάτης του Δήμου Μεσσήνης, Χρήστος Βασιλάκης μηχανικός πολεοδομίας και ο κ. Γεώργιζας παρουσίασαν στοιχεία σχετικά με τον εντοπισμό των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών, την παροχή χρήσιμων συμβουλών για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενθάρρυνση της αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης από τους δημότες.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης επεσήμανε μετά το τέλος της εκδήλωσης ότι ο δήμος στοχεύει σε δράσεις ενίσχυσης της κοινωνικής του πολιτικής. Αντιλαμβανόμενος τον κρίσιμο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ενεργειακή μετάβαση προς ήπιες μορφές ενέργειας, ο δήμος (μεταξύ τριών σε όλη την Ελλάδα) θα ιδρύσει άμεσα το πρώτο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας που θα παρέχει συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας στα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά. Ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη» Δημήτρη Καφαντάρη για αυτή τη συνεργασία, καθώς μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων θα στηριχθούν οι ενεργειακά φτωχοί πολίτες, ενώ θα δοθεί στο δήμο δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών και σχολικών κτηρίων.

Ο κ. Καφαντάρης συνεχάρη το δήμαρχο Μεσσήνης για την πρωτοβουλία να χαράξει και να εφαρμόσει πολιτική μείωσης των επιπέδων της ενεργειακής φτώχειας και τόνισε την αναγκαιότητα προσανατολισμού των δήμων στη λήψη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών”.