Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2021 21:25

Περιμένουν λύση για τη διάβαση στον ΟΑΕΔ

Περιμένουν λύση για τη διάβαση στον ΟΑΕΔ

Εντονη κριτική στις περιφερειακές αρχές Πελοποννήσου και τις δημοτικές αρχές Καλαμάτας, προηγούμενες και σημερινές, άσκησαν σύμβουλοι των μειοψηφιών στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχθές το βράδυ, για το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί ακόμα λύση στην επικίνδυνη διάβαση του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα.

Από τη δημοτική αρχή επισημάνθηκε ότι υπεύθυνη, λόγω αρμοδιότητας, είναι η Περιφέρεια, η οποία θα δώσει λύση, θα υλοποιήσει το έργο με τα φανάρια για τους πεζούς στις αρχές του 2022.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος υπενθύμισε ότι “στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21 Δεκεμβρίου 2017, μετά από αίτημα του Δημήτρη Οικονομάκου, επισημάνθηκε ότι είναι εθνική οδός και ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα”.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι “είναι γνωστό ποιος έχει αρμοδιότητα”, παραδέχτηκε πως “έπρεπε να έχει δοθεί λύση εδώ και χρόνια και είναι αναγκαίος ο κυκλοφοριακός έλεγχος στην περιοχή” και ενημέρωσε ότι η μελέτη μετά κόπων και γραφειοκρατικών βασάνων παραδόθηκε στο δήμο τον Ιούνιο και παρελήφθη επίσημα τον Οκτώβριο από την Οικονομική Επιτροπή. Επιβεβαίωσε ότι “η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα το υλοποιήσει, που έχει και την αρμοδιότητα”, εκτίμησε πως “το κρίσιμο είναι να ολοκληρωθεί το έργο” και ευχήθηκε να βγει νικήτρια στη μάχη που δίνει για τη ζωή της η κοπέλα που τραυματίστηκε στο τελευταίο τροχαίο στη διάβαση.

Μεταξύ των παρεμβάσεων από τους συμβούλους των μειοψηφιών, ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης, αφού ανέφερε ότι ένα χρόνο η μελέτη ήταν στα χέρια του δήμου, παρατήρησε ότι η λύση με τα φανάρια των πεζών δεν λύνει το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα, που παρανομούν, στρίβοντας, περνώντας τη διπλή διαχωριστική γραμμή.

Γ.Σ.