Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 20:58

Ευχαριστίες Λεβεντάκη σε Νίκα για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και απάντηση από Κατσίβελα

Γράφτηκε από τον
Ευχαριστίες Λεβεντάκη σε Νίκα για το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι και απάντηση από Κατσίβελα

Τις ευχαριστίες του στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα εκφράζει ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης για την υπογραφή του συμφωνητικού  για το έργο βελτίωσης του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.

Όπως τονίζει ο κ. Λεβεντάκης είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που αποτελούσε αίτημα πολλών ετών και έφτασε η ώρα να υλοποιηθεί επί των ημερών του με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας και προσωπικά του κ. Νίκα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει:

«Υπογράφηκε χθες (προχθές), στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, το συμφωνητικό για το έργο βελτίωσης του τμήματος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε περίπου είκοσι εκατομμύρια ευρώ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, για ακόμα μία φορά, τον περιφερειάρχη, κ. Παναγιώτη Νίκα, για την έμπρακτη στήριξη και υποστήριξή του, όσον αφορά στα θέματα που απασχολούν το Δήμο Τριφυλίας, αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Όπως και για την ευαισθητοποίηση, με την οποία προσεγγίζει το κάθε πρόβλημα χωριστά, με σκοπό να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την επίλυσή του.

Η πραγμάτωση δε του συγκεκριμένου και εξαιρετικά σημαντικού έργου για τον τόπο μας αποτελούσε αίτημα πολλών ετών. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα, να υλοποιηθεί επί των ημερών μου, με την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προσωπικά του περιφερειάρχη, κ. Παναγιώτη Νίκα. Και έπονται και άλλα...

Ως αποτέλεσμα, της άριστης και εποικοδομητικής συνεργασίας, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας».

 

Κατσίβελας: “Απόντες Λεβεντάκης – Νίκας από το Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι”

«Δεν υπάρχει ντροπή και φιλότιμο» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, με αφορμή τις ευχαριστίες του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την υπογραφή της σύμβασης του έργου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι. Χαρακτηρίζει δε και τους δύο απόντες από τη δημιουργία, επιλογή και χρηματοδότηση του έργου, και αναφέρεται στο ιστορικό του έργου.

Αναλυτικά ο κ. Κατσίβελας αναφέρει:

«Με απορία και έκπληξη διάβασα την επιστολή ευχαριστιών του κ. Λεβεντάκη (του πρώτου απόντος) προς τον κ. Νίκα (τον δευτέρο απόντα) από τη δημιουργία, επιλογή και χρηματοδότηση του έργου επισκευής του δρόμου Φιλιατρών Γαργαλιάνων και τον οδοφωτισμό ισόπεδων κόμβων τμημάτων “Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι” και “Γαργαλιάνοι – Ρωμανός”.

Ο κ. Λεβεντάκης είναι πλέον, λίγο πολύ, γνωστός σε όλους μας. Πιστεύει διαρκώς και το επιχειρεί και τώρα δηλ. “να βάψει την άσπρη κότα πράσινη και να μας την πουλήσει για παπαγάλο”, ρήση του, που θα μείνει στην ιστορία του Δήμου Τριφυλίας. Κοινώς προσπαθεί να μας, να σας δουλέψει.

Πλην όμως στο χωριό μου λένε : “Χαρτί μιλήσει, χωριάτης σωπήσει”. Προς τούτο, ας πάρουμε τα γεγονότα με την σειρά:

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Μάρτιο του 2019 με περιφερειάρχη τον κ. Τατούλη ολοκληρώνει το σύνολο των μελετών του έργου, όπως ακριβώς το ανέφερα ως άνω.

Στις 12 Απριλίου 2019 ο περιφερειάρχης τότε κ. Τατούλης ανοίγει την πρόσκληση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το ΕΣΠΑ με αρ. πρωτ. 1543/12.04.2019 πρόσκληση (με κωδ. ΠΕΛ 62 έκδοση 4/0) για την υποβολή προτάσεων στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη – εκσυγχρονισμός –συμπλήρωση υποδομών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου, με τίτλο δράσης «Λειτουργική αναβάθμιση ενδοπεριφερειακών συνδέσεων της Περιφέρειας».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατέθεσε την πρόταση ένταξης με το ID 68482 στις 10/5/2019 12:07 μμ. Τεχνικό Δελτίο Πράξης και τα συνημμένα σε αυτό έγγραφα στην με αρ. πρωτ. 1543/12.04.2019 πρόσκλησής του.

Στην πρόσκληση του κ. Τατούλη δια το ΕΣΠΑ καταθέτει προς χρηματοδότηση δύο έργα το Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά και το Αρχαία Μεσσήνη – Λάμπαινα κλείνοντας όλο το οικονομικό αντικείμενο της Πρόσκλησης του ΕΣΠΑ.

Την 6 Απριλίου 2019 δημοσιεύεται με διαγράμματα και σχέδια το περιεχόμενο του έργου.

Όλο το ανωτέρω διάστημα, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη, ενημέρωνα διαρκώς και με υπευθυνότητα το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας, για την πορεία και την εξέλιξη του έργου.

Όλο αυτό το διάστημα ο μεν κ. Νίκας ήταν δήμαρχος της Καλαμάτας και ουδένα ενδιαφέρον είχε για τον Δήμο Τριφυλίας, μπορώ βεβαίως να πω, ότι ήταν και ανταγωνιστής των έργων που προσπαθούσαμε να εντάξουμε σε χρηματοδοτικές προσκλήσεις, που τότε υπήρχαν. Για τον κ. Λεβεντάκη ούτε ξέρω ούτε και με ενδιαφέρει πού ήταν. Αλλά ο μεν πρώτος τότε έλεγε ότι “τα έργα είναι του λαού και όχι του Τατούλη”, άποψη που βεβαίως δεν το υποστηρίζει τώρα για τον εαυτό του. Ο δε δεύτερος αποκαλούσε εμένα και τον κ. Τατούλη “ψεύτες”, που μάλλον έπρεπε να το πει σε άλλον και ξέρει.

Η διαφορά του κ. Τατούλη από τον κ. Νίκα, εν προκειμένω είναι, ότι ο μεν πρώτος είδε και αναγνώρισε την αναγκαιότητα του έργου, το δημιούργησε, το οργάνωσε και το χρηματοδότησε, ο μεν δεύτερος θέλει δεν θέλει ολοκληρώνει το έργο, του πρώτου.

Όσο αναφορά τα δικά μας, αναζητείται ακόμα η ντροπή και το φιλότιμο».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER