Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 18:40

Καλαμάτα: 6 δημοτικοί σύμβουλοι καταγγέλλουν την απομάκρυνση Αγγελή από το Σύνδεσμο Υδρευσης

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: 6 δημοτικοί σύμβουλοι καταγγέλλουν την απομάκρυνση Αγγελή από το Σύνδεσμο Υδρευσης

Την τακτική της δημοτικής αρχής Καλαμάτας που “για να κρατήσει τις ενδοπαραταξιακές ισορροπίες «αποκεφαλίζει» τον απερχόμενο πρόεδρο του Συνδέσμου Υδρευσης Τάσο Αγγελή, ο οποίος έτρεξε το θέμα της διέλευσης του αγωγού ύδρευσης Φ800”, καταγγέλλουν με κοινή τους δήλωση δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών Καλαμάτας και Μεσσήνης - μέλη στο Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Εκτιμούν πως “τέτοιες πρακτικές τύπου χωρών Μπανανίας φέρνουν σε κίνδυνο το μεγαλύτερο έργο που έχει να εκτελέσει ο Σύνδεσμος, καθώς το έργο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση υλοποίησης”. Δηλώνουν πως πρότειναν την παραμονή του κ. Αγγελή στη θέση του προέδρου και ξεκαθαρίζουν ότι αφού δεν έγινε αποδεκτή πρότειναν το σύμβουλο της παράταξης Τζαμουράνη Κώστα Τσαπόγα.
Αρχικά οι 5 σύμβουλοι των μειοψηφιών ενημερώνουν: “Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν εκλογές στον Σύνδεσμο Ύδρευσης για ανάδειξη προέδρου και αντιπροέδρου. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου έκανε αποδεκτή την παραίτηση κατά πλειοψηφία του κ. Αναστάσιου Αγγελή, ενώ η μειοψηφία δεν αποδέχθηκε την παραίτησή του. Κατατέθηκαν δύο υποψηφιότητες, του κ. Κωνστ. Αθανασόπουλου υποστηριζόμενη από την πλειοψηφία και του κ. Κωνστ. Τσαπόγα υποστηριζόμενη από τη μειοψηφία, κατόπιν αρνήσεως του κ. Αγγελή να αποδεχθεί την υποψηφιότητα που του πρότεινε η μειοψηφία. Επί ψηφισάντων 15 ο κ. Αθανασόπουλος έλαβε 10 ψήφους, ενώ ο κ. Τσαπόγας έλαβε 5 ψήφους”.
Στην κοινή τους δήλωση οι εκπρόσωποι στο Σύνδεσμο Ύδρευσης από τους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης σημειώνουν: “Στις πρόσφατες εκλογές του Συνδέσμου Ύδρευσης στηρίξαμε την εκλογή στη θέση του προέδρου το δημοτικό σύμβουλο κ. Τάσο Αγγελή και για αντιπρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο Μεσσήνης κ. Δημήτρη Αθανασακόπουλο. Εκτιμήσαμε θετική την εκλογή του ως προέδρου του Συνδέσμου περιβάλλοντάς τον με εμπιστοσύνη, βοηθώντας τον παράλληλα στο δύσκολο έργο που έπρεπε να επιτελέσει, βάζοντας «πλάτη» σε αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δ.Σ. του Συνδέσμου. Σήμερα ζούμε το παράδοξο η δημοτική αρχή εκτελώντας χρέη «μαθητευόμενου μάγου» για πολλοστή φορά μέσα σε λίγους μήνες, μας καλεί να εκλέξουμε εκ νέου πρόεδρο και αντιπρόεδρο, καθώς θέλει να κρατήσει τις ενδοπαραταξιακές του ισορροπίες, «αποκεφαλίζει» τον απερχόμενο πρόεδρο, ο οποίος έτρεξε το θέμα της διέλευσης του αγωγού ύδρευσης Φ800. Τέτοιες πρακτικές τύπου χωρών Μπανανίας φέρνουν σε κίνδυνο το μεγαλύτερο έργο που έχει να εκτελέσει ο Σύνδεσμος, καθώς το έργο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση υλοποίησης. Όλοι ζούμε με αγωνία κάθε ώρα καθυστέρησης αν θα προλάβουμε ή θα συμβεί το απευκταίο γεγονός του υπάρχοντος προβληματικού αγωγού. Ο ευτελισμός των διαδικασιών και του Συνδέσμου δεν έχει όρια! Κρατάμε τα σοβαρά ερωτηματικά, παρακολουθούμε εντατικά και διαχωρίζουμε τη στάση μας από αυτήν την πρακτική. Είμαστε υποχρεωμένοι ιεραρχώντας τις αναγκαιότητες των δήμων μας και των συμπολιτών μας, να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση για την προεδρία του Συνδέσμου, η οποία είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος κ. Τάσος Αγγελής. Εάν αρνηθεί την υποψηφιότητα τότε προτείνουμε τον κ. Κωνστ. Τσαπόγα”.
Την κοινή δήλωση υπογράφουν ο δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Μπουρίκας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμάτας Λεωνίδας Λιάππας, Κώστας Τσαπόγας, Δημήτρης Φαββατάς και Σταμάτης Μπεχράκης.


NEWSLETTER