Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 08:47

Δήμος Καλαμάτας: Υποβολή πρότασης για ένταξη στις 100 ουδέτερες πόλεις

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Υποβολή πρότασης για ένταξη στις 100 ουδέτερες πόλεις

 

Την πρότασή του για ένταξη στο Δίκτυο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Εξυπνων πόλεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης έως το 2030 υπέβαλε χθες ηλεκτρονικά ο Δήμος Καλαμάτας, στην πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Αποστολής των πόλεων.

Μεθαύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της πρότασης του δήμου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα kalamata.gr και τους επίσημους λογαριασμούς του δήμου στα κοινωνικά δίκτυα. Μεταξύ άλλων θα γίνουν τοποθετήσεις από υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος-Ενέργειας.

Η πρόταση, σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, αποτελεί προϊόν της ευρείας συμμετοχής φορέων και πολιτών της Καλαμάτας, καθώς και αποτέλεσμα της συνεργασίας του δήμου με πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, φορείς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των μεταφορών, κ.ά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο προχθές το βράδυ, ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης έκανε αναλυτική παρουσίαση και ενημέρωση επί της πρότασης για ένταξη του Δήμου Καλαμάτας στο Δίκτυο των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Εξυπνων Πόλεων μέχρι το 2030.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη, όπου παρουσίασε τη φιλοσοφία στην οποία εδράζεται η πρόταση της Καλαμάτας για την ένταξή της στο Δίκτυο, επεσήμανε ότι η προσπάθεια θα είναι δύσκολη, καθώς μεταξύ των 12 άλλων ανταγωνιστριών, περιλαμβάνονται πόλεις με πληθυσμό πάνω από 100.000 κατοίκους.

Επικεφαλής των παρατάξεων των μειοψηφιών παραπονέθηκαν γιατί δεν είχαν λάβει την αναλυτική παρουσίαση του κ. Μπασακίδη και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην πόλη και στο δήμο, ευχόμενοι να πετύχει το στόχο της ένταξης, γιατί τα οφέλη θα είναι πολλά.


NEWSLETTER