Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022 19:04

Την απόφαση για Καλό Νερό – Τσακώνα αναζητεί ο Δριμής

Γράφτηκε από την
Την απόφαση για Καλό Νερό – Τσακώνα αναζητεί ο Δριμής

«Πού χάθηκε η απόφαση για το δρόμο Καλό Νερό - Τσακώνα;» ρωτάει με παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας Δημήτρης Δριμής, καθώς αν και το θέμα είχε συζητηθεί εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση.

Αναλυτικά αναφέρει: «Δεκαοκτώ δημοτικοί σύμβουλοι ζητήσαμε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη διεκδίκηση της κατασκευής του οδικού άξονα Καλονερό - Τσακώνα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να διεκδικήσει την κατασκευή του δρόμου Καλονερό - Τσακώνα, για την αναπτυξιακή - τουριστική ώθηση της περιοχής, την οδική ασφάλεια και προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ειδικότερα αποφασίσαμε:
1. Να αποσταλεί επιστολή στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Υποδομών και στους βουλευτές του νομού, στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να γίνει ο δρόμος και να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.
2. Να επικοινωνήσουμε με τον γειτονικό Δήμο Οιχαλίας, ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού το δρόμο.
3. Να ζητήσουμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να πάρει απόφαση στήριξης του αιτήματός μας, για την αναγκαιότητα χρηματοδότησης και κατασκευής του δρόμου.
Πέρασε ένας μήνας και η απόφαση δεν έχει ακόμα γραφτεί και αναρτηθεί. Επιστολές προς την κυβέρνηση, τον γειτονικό Δήμο Οιχαλίας και την Περιφέρεια δεν έχουν αποσταλεί, από όσο γνωρίζω. Ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Συμβουλίου και οι συνοδοιπόροι τους οφείλουν να απαντήσουν: Τι συμβαίνει; Γιατί δεν προωθείται το καθολικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας; Πού «χάθηκε» η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου; Δεν τους ενδιαφέρει ο δρόμος ή είναι ανίκανοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της περιοχής και των δημοτών/παραγωγών;
Σημείωση: Τον Ιανουάριο του 2020 (δες εφ. "Ελευθερία", σελ. 11 της 28ης/1/2020, gargalianoionline της ίδιας μέρας και εφ. "Θάρρος") είχα ζητήσει με επιστολή μου προς το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. ειδική συνεδρίαση για το δρόμο Καλονερό - Τσακώνα. Δύο χρόνια ο δήμαρχος και ο πρόεδρος δεν το έφεραν ως θέμα. Φαίνεται είχαν άλλες δουλειές και δεν πρόκαναν. Τώρα γιατί αργούν; Πετάνε, λόγω των ημερών, χαρταετό ή συμβαίνει κάτι άλλο;».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER