Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 09:50

Ο υφυπουργός Εσωτερικών στο σκουπιδότοπο της Πύλου

Γράφτηκε από την

Το χώρο που λειτουργεί η μονάδα δεματοποίησης σκουπιδιών στον Αγιο Νικόλαο της Πύλου επισκέφτηκε την περασμένη Παρασκευή ο υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Ο υφυπουργός ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ συνάντηση είχε και με το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη. Ο δήμαρχος ανέλυσε στον κ. Βιρβιδάκη την μέχρι σήμερα κατάσταση και τις ενέργειες από πλευράς δήμου για το ζήτημα των απορριμμάτων. Ο Δήμος Πύλου - Νέστορος έχει κλείσει όλους τους ΧΑΔΑ, όπως προβλέπει ο νόμος και έχει θέση σε λειτουργία το δεματοποιητή από την 1 Ιανουαρίου του 2011. Επίσης ο κ. Καφαντάρης ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι για την εγκατάσταση μονάδας δεματοποίησης, διαλογής και κομποστοποίησης μη επικίνδυνων αστικών σύμμεικτων αποβλήτων έχει συνταχθεί προγραμματική σύμβαση. Για την οποία αναμένεται άμεσα να γίνει διαγωνισμός από την Περιφέρεια ή το δήμο για την τριετή πλέον λειτουργία μιας ολοκληρωμένης εγκατάστασης για την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου η επίσκεψη του κ. Βιρβιδάκη εντάσσεται στα πλαίσια της πρόθεσης του υπουργείου Ανάπτυξης να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι μόνο. Για το σκοπό αυτό έχει συγκληθεί σύσκεψη αύριο Τρίτη στο γραφείο του υφυπουργού στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης. Στη διευρυμένη αυτή σύσκεψη οι φορείς θα εκθέσουν πλήρως τα θέματα που έχουν να αντιμετωπίσουν και θα διερευνηθούν οι δυνατότητες επίλυσής τους. Ο κ. Βιρβιδάκης προσκάλεσε και προσωπικά τον Δημ. Καφαντάρη να συμμετέχει στη συνάντηση.