Τετάρτη, 18 Μαϊος 2022 17:57

Καλαμάτα: Αυξημένες περιπολίες από τον Στρατό για τις πυρκαγιές

Καλαμάτα: Αυξημένες περιπολίες από τον Στρατό για τις πυρκαγιές

 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, πραγματοποίησε σήμερα, ο διοικητής της Διοίκησης Κέντρων (IV ΜΠ) Πελοποννήσου) - υποστράτηγος Δημήτριος Σκουφίδης, συνοδευόμενος από τον διοικητή της 77ης Μονάδας Επιστράτευσης Καλαμάτας (στρατοπέδου “Παπαφλέσσα”) - συνταγματάρχη Πεζικού Ηλία Δημητρακόπουλο.

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ η συζήτηση εστιάστηκε ιδιαίτερα στην αντιπυρική περίοδο. Ο κ. Σκουφίδης, υπεύθυνος πέρσι της διαχείρισης περιπολιών στην αρμόδια διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ, ανέφερε ότι φέτος έχουν αυξηθεί οι περιπολίες του Στρατού στην Πελοπόννησο, ενώ ευχήθηκε να μην υπάρξει η περσινή ένταση των πυρκαγιών.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υποστράτηγο ότι ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει “μια μικρή Πυροσβεστική Υπηρεσία”, καθώς και ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας και τους εθελοντές.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Βασιλόπουλος προσέφερε στο διοικητή της ΔΙΚΕ Πελοποννήσου αναμνηστικά δώρα του δήμου, ανάμεσα σ’ αυτά και την έκδοση για την Επανάσταση του ’21.