Παρασκευή, 20 Μαϊος 2022 08:42

Διάλυση της ΔΕΥΑ Μεσσήνης καταγγέλλουν Τσερπές και Ξενογιάννης

Γράφτηκε από την
Διάλυση της ΔΕΥΑ Μεσσήνης καταγγέλλουν Τσερπές και Ξενογιάννης

Τη διάλυση της ΔΕΥΑ Μεσσήνης από τη δημοτική αρχή Αθανασόπουλου καταγγέλλει με γραπτή ανακοίνωση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τάσος Τσερπές και ο σύμβουλος της παράταξης Νίκος Ξενογιάννης.

Μάλιστα στην εν λόγω ανακοίνωση οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ, με αφορμή τη διαγραφή προστίμου σε δημότη για κλοπή νερού, μιλούν για… ομερτά στους κόλπους επιχείρησης από “μαθουσάλες της αυτοδιοίκησης που αντιμετωπίζουν το δήμο ως μαγαζί ιδιοκτησίας τους, διαγράφοντας πρόστιμα και διορίζοντας τα παιδιά τους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν οι Αναστάσιος Τσερπές και Νικόλαος Ξενογιάννης ως μέλη του Δ.Σ. ΔΕΥΑ Μεσσήνης, αναφέρει τα εξής:

“Ομερτά στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης

Τη Δευτέρα 16/5/2022 συνήλθε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Μεσσήνης μετά από 24 μήνες πραγματοποιήθηκε η πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ έφερε ως όφειλε το 5ο θέμα στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση και απόφαση, τη διαγραφή ή όχι προστίμου σε δημότη για κλοπή νερού. Το πρόστιμο είχε επιβληθεί στον εν λόγω δημότη με προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ πριν από δυο χρόνια με το πρόστιμο να ανέρχεται στο ποσό των 2.000 ευρώ. Μετά από ένσταση του δημότη κατά της απόφασης επιβολής του προστίμου σε βάρος του το θέμα συζητήθηκε εκ νέου σε διά περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Μεσσήνης όπου κατά πλειοψηφία το πρόστιμο αφαιρέθηκε. Εμείς σαν μείζονα μειοψηφία αναδείξαμε το θέμα της αναίρεσης του προστίμου στο Δημοτικό Συμβούλιο και προτείναμε στη πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. διά ζώσης της ΔΕΥΑΜ να επανεξεταστεί το θέμα αυτό. Τότε είχαμε καταγγείλει τη δημοτική αρχή ότι με τη διαγραφή του προστίμου μεροληπτεί και ευτελίζει τη ΔΕΥΑΜ κλονίζοντας την αξιοπιστία της στους δημότες. Μετά από πολύωρη συζήτηση και παρά την εισήγηση της υπηρεσίας και του προέδρου της ΔΕΥΑΜ Νικολάου Δουρούμη για την επιβολή προστίμου, το πρόστιμο διαγράφηκε κατά πλειοψηφία με 6 ψήφους υπέρ της διαγραφής και 5 κατά. Από την πλευρά μας εμείς υποστηρίζουμε ότι δεν είναι δυνατό η δημοτική αρχή από τη μία να αυξάνει τις τιμές κατανάλωσης του νερού στους δημότες και μάλιστα γενναία, αγγίζοντας το 80% σε ορισμένες Τ.Κ. και από την άλλη να χαρίζει πρόστιμα και να σπαταλά τα χρήματα των δημοτών σε αχρείαστες προσλήψεις μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει προεκλογικές υποσχέσεις.

Όσο και αν θέλουν οι μαθουσάλες της αυτοδιοίκησης που έχουν διατελέσει δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι και νυν, καθώς και ο εν λόγω δημότης να αντιμετωπίζουν το δήμο σαν μαγαζί ιδιοκτησίας τους, διαγράφοντας πρόστιμα και διορίζοντας τα παιδιά τους εμείς δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν θα τους επιτρέψουμε να διαλύσουν τη ΔΕΥΑ Μεσσήνης.

Υ.Γ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δημότης για να «τεκμηριώσει την αθωότητά του» ζήτησε και πήρε από τον πρώην πρόεδρο της Τ.Κ. και υποψήφιο πρόεδρο με τη δημοτική αρχή βεβαίωση- πιστοποίηση ότι όλα είναι νόμιμα σχετικά με το δίκτυο νερού. Το καταπληκτικό είναι ότι μετά από λίγες εβδομάδες εντοπίστηκε από την υπηρεσία της ΔΕΥΑΜ ότι και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος είχε παράνομη παροχή στο κτήμα του, με συνέπεια να επιβληθεί από τη ΔΕΥΑΜ και σε αυτόν πρόστιμο για κλοπή νερού. Μεγαλεία!”.


NEWSLETTER