Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 08:51

Κοσμόπουλος για εκλογές: Το επόμενο δίμηνο απόφαση για κοινή κάθοδο παρατάξεων

Γράφτηκε από τον
Κοσμόπουλος για εκλογές: Το επόμενο δίμηνο απόφαση για κοινή κάθοδο παρατάξεων

 

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα ξεκαθαρίσει αν οι περισσότερες παρατάξεις των μειοψηφιών (Κοσμόπουλου, Τζαμουράνη, Μαρ. Οικονομάκου, Μάκαρη, Κουζή) στο Δήμο Καλαμάτας συμφωνήσουν και κατέβουν με ενιαίο ψηφοδέλτιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές  του 2023.

Αυτό επεσήμανε χθες, απαντώντας σε ερώτησή μας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, τονίζοντας: “Η ουσία του θέματος είναι να μπορέσουμε να έχουμε μια ενιαία εκπροσώπηση, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δημοτική αρχή, όπως είναι σήμερα, πρέπει να αλλάξει”. 

Ειδικότερα, απάντησε πως “είναι γεγονός ότι έχουμε καθυστερήσει. Οι συζητήσεις γίνονται. Αυτή την περίοδο έχω εστιάσει την προσοχή μου στην ενιαία εκπροσώπηση των περισσότερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης” και σημείωσε: “Εκτιμώ ότι έχουμε λίγο χρόνο ακόμα, για να ολοκληρώσουμε αυτές τις συζητήσεις. Οταν ολοκληρωθούν, θα τοποθετηθώ κι εγώ για το τι μέλλει γενέσθαι. Είχα πει ότι αυτό θα είχε γίνει μετά το Πάσχα. Δυστυχώς, διάφορα γεγονότα τα οποία παρεσύφρισαν, δεν επέτρεψε αυτό να έχει ολοκληρωθεί. Πιστεύω, όμως, ότι το επόμενο δίμηνο είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκαθαρίσουμε, αφενός εμείς τη δική μας στάση κι αφετέρου να δούμε, αν το εγχείρημα στο οποίο προσπαθώ με μεγάλη ένταση όλη αυτή την περίοδο, θα αποδώσει ή όχι”.

Ο κ. Κοσμόπουλος διευκρίνισε ότι “μιλάμε για κοινή κάθοδο των περισσότερων μειοψηφιών, αυτός είναι ο στόχος” και τόνισε: “Πρέπει να ξεκαθαρίσει. Αν δεν ξεκαθαρίσει, θα πρέπει να τοποθετηθούμε τότε εκείνη τη στιγμή. Εχοντας την εμπειρία από προηγούμενες περιόδους, μπορώ να πω ότι χρόνος υπάρχει. Δεν είναι τόσο ασφυκτικά τα περιθώρια. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες λόγω του εκλογικού νόμου και της απαίτησης ύπαρξης έντονης παρουσίας κι εύρεσης κόσμου στην περιφέρεια. Είναι ένα θέμα το οποίο δεν υπήρχε την προηγούμενη φορά, αλλά νομίζω ότι και αυτό καλύπτεται. Η ουσία του θέματος είναι να μπορέσουμε να έχουμε μια ενιαία εκπροσώπηση, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η δημοτική αρχή, όπως είναι σήμερα, πρέπει να αλλάξει”.

Γ.Σ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER