Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022 08:47

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της Χρυσής Ακτής στη Γιάλοβα

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της Χρυσής Ακτής στη Γιάλοβα

 

Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός της Χρυσής Ακτής στη Γιάλοβα στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαρή Μεσσηνία».

Μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της Costa Navarino, σε συνεργασία με τον πανελλαδικό εθελοντικό κίνημα Save Your Hood. Στον καθαρισμό, που έγινε την Κυριακή 19 Ιουνίου, 97 εθελοντές και εθελόντριες από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, συμμετείχαν στην εθελοντική δράση, καλύπτοντας μια έκταση 101 στρεμμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Οι εθελοντές συγκέντρωσαν και απομάκρυναν 5.800 λίτρα απορριμμάτων, ενώ διέσωσαν έναν χουχουριστή (είδος νυκτόβιου αρπακτικού), ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.

Στη δράση συμμετείχαν συνεργάτες της Costa Navarino και του Δήμου Πύλου- Νέστορος, μέλη διαφόρων ομάδων του πανελλαδικού εθελοντικού κινήματος Save Your Hood, εθελοντές και εθελόντριες της οργάνωσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων ΚΑΝΕ και της εθελοντικής δομής Co-Lab Συν-εργαστήρι Καλαμάτας, καθώς επίσης νεαρές αθλήτριες και αθλητές του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Πύλου «Νέστωρ».

Επίσης, το Navarino Outdoors στην Costa Navarino, προσέφερε ηλεκτρικά ποδήλατα και τρέιλερ. Παράλληλα, στο πλαίσιο της δράσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τοπικούς φορείς σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, τους τρόπους μείωσης παραγωγής αποβλήτων και τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία και διαλογή στην πηγή.

Επιπλέον, η ομάδα του Save Your Hood έκανε στοχευμένες αυτοψίες σε περιοχές εντός του δικτύου Natura 2000, με σκοπό να εκτιμηθεί η κατάσταση και να προγραμματιστούν οι μελλοντικές δράσεις του προγράμματος «Καθαρή Μεσσηνία», οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.


NEWSLETTER