Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 17:20

Βολές Τζαμουράνη για διπλή μισθοδοσία Αντωνόπουλου

Γράφτηκε από τον

Θέμα διπλού μισθού, διπλής αποζημίωσης, συμβούλου - προέδρου σε νομικό πρόσωπο του δήμου, έθεσε ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλης Τζαμουράνης, το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Και αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλη Αντωνόπουλο, που τους τελευταίους μήνες άφησε τη μειοψηφία και συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή.

Ο Β. Τζαμουράνης ανέφερε σε ερώτησή του ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ την 1η Ιουλίου περιλαμβάνεται θέμα για ορισμό μισθοδοσίας αντιπροέδρου της επιχείρησης, που είναι πρόεδρος σε άλλο νομικό πρόσωπο, χωρίς να τον κατονομάσει.

Στην πορεία της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μιχάλης Αντωνόπουλος ζήτησε το λόγο και αποκαλύφθηκε. Είπε ότι σύμφωνα και με όσα έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ο αντιπρόεδρος ενός νομικού προσώπου του δήμου παίρνει αποζημίωση για υπηρεσίες που προσφέρει. Ανέφερε ότι κάνει έργο ως πρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και πληρώνεται. Και ζήτησε εξηγήσεις από τον Β. Τζαμουράνη, αν πρόκειται για προσωπική επίθεση, αν το πρόβλημά του είναι με τον Αντωνόπουλο ή για τη ΔΕΥΑΚ.

Ο Β. Τζαμουράνης απαντώντας, εκτίμησε ότι διαφαίνεται μια δοσοληψία με τους συμβούλους που συνεργάζεται ο δήμαρχος και προέτρεψε “δώστε του δύο και τρεις μισθούς”.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Πολίτης απάντησε ότι από μία θέση μπορεί ένας σύμβουλος να πάρει χρήματα, δεν μπορεί από δύο.

Τέλος, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη του θέματος, είπε ότι εφόσον αναθέσει καθήκοντα στον αντιπρόεδρο επειδή ο ίδιος δεν προλαβαίνει ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, μπορεί να παίρνει την αντιμισθία του προέδρου.

Γ.Σ.