Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 18:19

Ενίσχυση πυροπροστασίας με τρεις νέες δεξαμενές στον Δήμο Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την
Ενίσχυση πυροπροστασίας με τρεις νέες δεξαμενές στον Δήμο Μεγαλόπολης

Τρεις μεταλλικές κυλινδρικές δεξαμενές βαρέως ανοιχτού τύπου προμηθεύτηκε ο Δήμος Μεγαλόπολης, με στόχο την ενίσχυση του έργου της Πολιτικής Προστασίας.

Παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Σιέμπου, έγινε η εγκατάστασή τους σε επιλεγμένες θέσεις. Η μία χωρητικότητας 100m3 στην Κοινότητα Πετρίνας, πλησίον της Μονάδας Αφαλάτωσης, προκειμένου να αξιοποιηθεί η υπερχείλιση της εν λόγω Μονάδας για την άμεση πλήρωση της δεξαμενής. Οι άλλες δύο, χωρητικότητας 40m3 έκαστη, εγκαταστάθηκαν στις Κοινότητες Λυκοχίων και Κάτω Κοτυλίου.
Η εγκατάστασής τους ενισχύει τον αριθμού των ήδη υπαρχόντων δεξαμενών, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων νερού σε κομβικά σημεία της επικράτειας του Δήμου Μεγαλόπολης, από τα οποία δύναται να ανεφοδιαστούν τα επίγεια και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.
Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει: “Για άλλη μία φορά ζητάμε από τους δημότες μας, τη συνεργασία τους στην προσπάθεια της αποφυγής και της αντιμετώπισης των υπαίθριων πυρκαγιών. Η ευαισθητοποίηση και συνδρομή όλων είναι επιτακτική ανάγκη”.

 


NEWSLETTER