Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 09:22

Νερά έχουν λιμνάσει σε ρέματα και αγωγούς στην Ανατολική Παραλία

Γράφτηκε από τον
Νερά έχουν λιμνάσει σε ρέματα και αγωγούς στην Ανατολική Παραλία

 

Νερά έχουν λιμνάσει σε ρέματα και αγωγούς ομβρίων στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας, στην ακτή που κατακλύζει ο κόσμος και κάνει μπάνιο, στην κορύφωση της φετινής τουριστικής περιόδου.

Πρόκειται για εικόνες ρύπανσης δίπλα στη θάλασσα, με στάσιμα νερά, δυσοσμία και συγκέντρωση κουνουπιών, που σχολιάζονται αρνητικά και προκαλούν διαμαρτυρίες από ντόπιους κι επισκέπτες.

Μια τέτοια διαμαρτυρία δεχθήκαμε από συμπολίτη μας και ξεκινήσαμε την καταγραφή από τον αγωγό ομβρίων (στο παλιό ρέμα του Βέλιουρα) στον προλιμένα, μετά την παιδική χαρά. Νερά της θάλασσας και της βροχής έχουν εγκλωβιστεί στο σπασμένο ανοιχτό και στο κλειστό τμήμα του αγωγού. Η εικόνα δείχνει εγκατάλειψη, αδιαφορία και ρύπανση, που δεν έχει σχέση με έναν τόπο που νοιάζεται για την προσέλκυση επισκεπτών και στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος κα στην τουριστική ανάπτυξη.

Ιδια εικόνα και στον αγωγό που καταλήγει στη θάλασσα, στο ύψος της οδού Μεσογείων (συνοικισμό Νικηταρά). Αυτή την περίοδο υπάρχει πρόχωμα, τα νερά δεν καταλήγουν στη θάλασσα, αλλά είναι εγκλωβισμένα, στάσιμα και η εικόνα είναι αποκρουστική και δείχνει βρομιά κι εγκατάλειψη.

Το τρίτο σημείο ρύπανσης και ασχήμιας βρίσκεται στο ρέμα Πολιτέικο, στην εκβολή του, δίπλα στη βίλα Καρέλια, όπου λουόμενοι μας παραπονέθηκαν για την εικόνα έλους, για τα κουνούπια που  κάνουν επέλαση, για την ενόχληση προς τη δημοτική αρχή και την αδιαφορία της να δώσει λύση.

“Γράψτε, πιέστε να ασχοληθεί ο δήμος και να δώσει αμέσως λύση”, μας είπε συμπολίτης μας που έκανε μπάνιο και πρόσθεσε: “Ηρθε ένα μηχάνημα και δεν έκανε τίποτα. Αυτή η εικόνα είναι ντροπή για την πόλη, Αύγουστο μήνα με τόσο κόσμο στην παραλία”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER