Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 11:33

Καφαντάρης για κλείσιμο του δρόμου Κορυφάσιο - Λαδά

Γράφτηκε από την
Καφαντάρης για κλείσιμο του δρόμου Κορυφάσιο - Λαδά

Το κλείσιμο του δρόμου Κορυφάσιο - Λαδά για 3 μήνες, όπως ορίζει η απόφαση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για να γίνει το έργο βελτίωσής του, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα κατά την ελαιοκομική περίοδο, επισημαίνει ο Δημήτρης Καφαντάρης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος.

Με έγγραφό του ζητεί από τον δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να συγκαλέσουν άμεσα σε συνεδρίαση το Συμβούλιο, «παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και πολιτών της επίμαχης περιοχής, των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υποδομών και του αναδόχου του έργου, για να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις που θα ωφελούν και τους πολίτες, αλλά και την ομαλή εξέλιξη των εργασιών».
Απευθυνόμενος στον δήμαρχο, ο Δ. Καφαντάρης αναφέρει πως «πληροφορήθηκαμε μέσω του Τύπου ότι για τις ανάγκες ανακατασκευής του δρόμου Κορυφάσιο - Λαδά, στα πλαίσια της εργολαβίας της βελτίωσης του οδικού άξονα Σουληνάρι - Κορυφάσιο - Λαδά , έχει δοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες έγκριση κλεισίματος του δρόμου Κορυφάσιο - Λαδά για πάνω από τρεις μήνες, ώστε να πραγματοποιηθούν εργασίες. Η συγκεκριμένη απόφαση δεν μπορεί να υλοποιηθεί, διότι πέρα από ότι δίνει παράκαμψη μέσω Ικλαινας και Ελαιοφύτου, δηλαδή παράκαμψη πολλών χιλιομέτρων, ταυτόχρονα ξεκινά και η ελαιοκομική περίοδος με ότι αυτό σημαίνει για την μετακίνηση των αγροτών της περιοχής και όχι μόνο. Δεν μπορεί κανένας να αποκόψει την ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων, απαγορεύοντας την μετακίνησή τους, γιατί ουσιαστικά αυτό λέει η απόφαση».


NEWSLETTER