Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 20:29

Συνεργασία πολιτών για την καθαριότητα ζητεί ο Λεβεντάκης

Γράφτηκε από τον
Συνεργασία πολιτών για την καθαριότητα ζητεί ο Λεβεντάκης

 

Τη συνεργασία των πολιτών για να διατηρηθούν οι πόλεις και τα χωριά της Τριφυλίας καθαρά την περίοδο αυτή, που η κίνηση είναι αυξημένη, ζητεί ο δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης.

Με ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες, τους καλεί να φερθούν όσο πιο υπεύθυνα γίνεται και να υπακούσουν σε στοιχειώδεις κανόνες, ώστε να βοηθήσουν και το έργο του Τομέα Καθαριότητας, οι εργαζόμενοι του οποίου υπερβάλλουν εαυτούς.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει: «Την περίοδο που διανύουμε, όπου είναι ιδιαίτερα αυξημένη η καλοκαιρινή κίνηση και δη η τουριστική, οι εργαζόμενοι του Δήμου Τριφυλίας στον Τομέα της Καθαριότητας υπερβάλλουν εαυτούς, εργαζόμενοι για πολλές ώρες και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να διατηρήσουν τις πόλεις και τα χωριά μας καθαρά και ευπρεπισμένα. Το λιγότερο που τους οφείλουμε είναι να σεβαστούμε αυτή τους την προσπάθεια και να συμβάλουμε με τον τρόπο μας και στο μέτρο του δυνατού, έτσι ώστε να κάνουμε τις συνθήκες εργασίας τους λιγότερο δύσκολες και σύνθετες. Εικόνες, όπως οι κάτωθι (από Κυπαρίσσια και Καλό Νερό) είναι ενδεικτικές τού τι αντιμετωπίζουν καθημερινά και δεν τιμούν κανέναν μας ως πολίτες - κατοίκους αυτού του τόπου. Και φυσικά, δε βοηθούν τον δήμο και τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα την παρούσα στιγμή, που υπάρχει έντονο πρόβλημα με την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και πρόσφατα σας ενημέρωσα.

Ας φερθούμε λοιπόν όσο πιο υπεύθυνα γίνεται και ας «υπακούσουμε» όλοι μας σε κάποιους στοιχειώδεις κανόνες:

1) Ας σταματήσουμε να βγάζουμε στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα (καναπέδες, έπιπλα, είδη υγιεινής, στρώματα κ.λπ.), χωρίς προηγουμένως να έχουμε έρθει σε συνεννόηση, με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Ειδάλλως, προς γνώση και συμμόρφωση είμαστε υποχρεωμένοι να καταλογίσουμε το αναλογούν πρόστιμο σε κάθε παραβάτη που θα προβεί σε αυτήν την ενέργεια.

2) Ας αποφύγουμε για την περίοδο αυτή τα κλαδέματα.

3) Ας τοποθετούμε τα σκουπίδια μας μόνο εντός των κάδων απορριμμάτων.

4) Ας φροντίζουμε αυτοί (κάδοι απορριμμάτων) να είναι πάντα κλειστοί.

5) Ας κατεβάζουμε και ας τοποθετούμε τα σκουπίδια μας στους κάδους απορριμμάτων μόνο κατά τις βραδινές ώρες.

Ας μην γκρεμίσουμε με επιπολαιότητα και ασυνέπεια ό,τι με πολύ κόπο χτίσαμε έως τώρα. Με μερικές μικρές, απλές και καθημερινές μας συνήθειες μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά των υπαλλήλων της Καθαριότητας πολύ πιο εύκολη και κυρίως πολύ πιο αποτελεσματική. Η ευθύνη για καθαριότητα δεν είναι μόνο ατομική, αλλά και συλλογική και μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Γιατί δεν αρκεί μόνο να δηλώνουμε πολιτισμένοι, πρέπει και να το αποδεικνύουμε στην πράξη!».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER