Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 14:44

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Αντίδραση Καρβέλα για την απόφαση Γεωργαντά

Γράφτηκε από την
Δήμος Πύλου – Νέστορος: Αντίδραση Καρβέλα για την απόφαση Γεωργαντά

“Συνειδητά επιλέγουμε να είμαστε με την πλευρά της υπεράσπισης της μοναδικότητας του προϊόντος και την προστασία της ονομασίας Ελιά και Ελαιόλαδο Καλαμάτας”, τονίζει ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ενώνοντας τη φωνή του κατά της απόφασης Γεωργαντά για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Σε δήλωσή του ο Π. Καρβέλας σημειώνει:

“Η καλλιέργεια της ελιάς και η εμπορία του ελαιολάδου είναι άμεσα συνυφασμένα με την ιστορία του τόπου μας. Η Ελιά αποτέλεσε και αποτελεί ένα από τα βασικά προϊόντα της μεσσηνιακής γης που ανέθρεψε γενιές και γενιές Ελλήνων και δη Μεσσήνιων, βοήθησε δε σημαντικά την τοπική

οικονομία και την βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Όσο κι αν δε θέλουμε να γίνουμε δυσάρεστοι και προβλέψιμοι, θα επιμείνουμε. Θα επιμείνουμε, γιατί μιλάμε εκ μέρους όλων των συμπολιτών μας, όταν καλούμαστε να τοποθετηθούμε για θέματα που άπτονται της ελιάς και του ελαιολάδου, του προϊόντος που μεγάλωσε τους προγόνους μας και

μας έφερε ως εδώ.

Ό,τι είμαστε σήμερα, το οφείλουμε στην αγροτική μας παράδοση και εμείς, ειδικά στη Μεσσηνία, την παρακαταθήκη μας δεν την ξεχνάμε. Αφουγκραζόμαστε τις απαιτήσεις της εποχής και στοχεύουμε για το καλύτερο.

Τίποτα δεν είναι αυτονόητο, τίποτα δεν είναι δεδομένο, όταν έχεις να υπερασπιστείς ένα ζήτημα σαν και αυτό.

Πρέπει να «διαλέξεις πλευρά» κατά το γνωστό στίχο και εμείς συνειδητά επιλέγουμε να είμαστε με την πλευρά της υπεράσπισης της μοναδικότητας του προϊόντος και την προστασία της ονομασίας Ελιά και Ελαιόλαδο Καλαμάτας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER