Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 13:37

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας στις εκλογές του 2023, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνέντευξη Τύπου, στην Παραλία, στο ξενοδοχείο “Grand Hotel”.

Δήλωσε ότι “με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να μπούμε μπροστά στην προσπάθεια ανατροπής της μετριότητας και της στασιμότητας”. Επεσήμανε πως φιλοδοξεί να ηγηθεί “ενός σχήματος δημιουργικής σύνθεσης, πλουραλιστικού, αδέσμευτου με όλους όσους δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή παρακμιακή πραγματικότητα.

Απηύθυνε πρόσκληση σε “όλες τις δημοτικές παρατάξεις και συμβούλους και φορείς της πόλης σε συστράτευση και κοινή κάθοδο με πρόγραμμα και αναπτυξιακούς στόχους, που θα συνδιαμορφώσουμε, όλοι όσοι πιστεύουν ότι η δημοτική αρχή είναι κατώτερη των περιστάσεων”.

Ο Β. Τζαμουράνης κάλεσε “όλους τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια, χωρίς αποκλεισμούς, όπου και αν ανήκουν, ό,τι και αν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, για να ανατρέψουμε την παρακμή και τη στασιμότητα” και τόνισε ότι “η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους”.

Για τις συζητήσεις με τις άλλες παρατάξεις και τους συμβούλους της μειοψηφίας παρατήρησε με αισιοδοξία ότι “οι συζητήσεις κι επαφές είναι σε καλό δρόμο και θα επιφέρουν και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα”.

Για τα 3,5 χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές και την εικόνα στο Δήμο Καλαμάτας επεσήμανε ότι η παράταξή του ασκεί σκληρή, αλλά δίκαιη κι έντιμη αντιπολίτευση κι επέκρινε τον δήμαρχο που σπάνια υιοθέτησε τις καλοπροαίρετες προτάσεις τους, ενεργώντας με αλαζονική και πελατειακή διαχείριση στα σημαντικά θέματα του δήμου.

Ασκησε, επίσης, δριμεία κριτική που πολλά έργα καρκινοβατούν, για τα αντιπλημμυρικά έργα και τις πολεοδομικές μελέτες που δεν προχώρησαν, για το παραλιακό μέτωπο που έμεινε ίδιο και απαράλλαχτο, κάνοντας λόγο για δείγμα ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής και ανάγκης ο δήμος να αλλάξει σελίδα.