Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 14:55

Εκπτωση εργολάβου ασφαλτοστρώσεων

Εκπτωση εργολάβου ασφαλτοστρώσεων

Τις διαδικασίες για την οριστική έκπτωση του αναδόχου στο έργο ασφαλτοστρώσεων δημοτικών οδών, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, αναμένεται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, στη σημερινή της συνεδρίαση.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εισηγείται “την απόρριψη της ένστασης του Χαρίτου Γεωργίου - Ε.Δ.Ε. αναδόχου του έργου κατά της απόφασης έκπτωσης”.

Η υπηρεσία ενημερώνει ότι “δεν έχει εκτελεστεί καμία εργασία” και παρατηρεί: “Το έργο παραμένει ανενεργό. Ο ανάδοχος δεν έχει υλοποιήσει καμία εργασία έως σήμερα και δεν ακολούθησε τις προφορικές και έγγραφες οδηγίες της υπηρεσίας μας, προβάλλοντας το επιχείρημα οικονομικής αδυναμίας από πλευράς του να ανταποκριθεί στην υλοποίησή του έργου λόγω των μεγάλων αυξήσεων που προέκυψαν στα χρησιμοποιούμενα υλικά (τιμές βασικών πρώτων
υλών) όπως το πετρέλαιο, η άσφαλτος και το μαζούτ”.

Να σημειωθεί ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί τον Σεπτέμβριο του 2020, ένα χρόνο μετά υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο, με έκπτωση 64,02% και η συμβατική προθεσμία εκτέλεσης ήταν 9 μήνες, έως τις 7 Μαΐου 2022.