Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 08:12

Έργο ύδρευσης στο κέντρο της Καλαμάτας: Το βουλωμένο φρεάτιο προκάλεσε πλημμύρα

Γράφτηκε από τον
Έργο ύδρευσης στο κέντρο της Καλαμάτας: Το βουλωμένο φρεάτιο προκάλεσε πλημμύρα

 

Απρόοπτο πρόβλημα δημιουργήθηκε χθες στο έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα, στην οδό Γεωργούλη, απέναντι ακριβώς από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών έγινε ζημιά, τρύπησε μικρός αγωγός παροχής και το σκάμμα που είχε διανοιχθεί, γέμισε νερά. Το συνεργείο του εργολάβου προσπάθησε να διοχετεύσει τα νερά στο διπλανό φρεάτιο απορροής ομβρίων, αλλά ήταν βουλωμένο και τα νερά δεν έφευγαν.

Κλήθηκε συνεργείο της ΔΕΥΑΚ που προσπάθησε να ξεβουλώσει τα δύο διπλανά φρεάτια, αλλά παρά τις εργασίες δεν φαινόταν να λύνεται το πρόβλημα. Και όπως διαπιστώσαμε αργότερα, χρειάστηκε να σκαφτεί και να γίνει νέα τομή στην απέναντι από τις εργασίες πλευρά, για να απομακρυνθούν τα νερά από το σκάμμα και να συνεχιστούν οι εργασίες.

Να αναφέρουμε ότι πρόκειται για το έργο της β’ φάσης αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Καλαμάτα, που υλοποιείται με εργολαβία της ΔΕΥΑΚ και οι εργασίες γίνονται αυτή τη περίοδο στο κέντρο της πόλης (οδοί Βαλαωρίτου, Γεωργούλη, Πολυχάρους κλπ.), μεταξύ Αριστομένους και Αριστοδήμου.

Γ.Σ.


NEWSLETTER