Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 15:09

Δημοπρασίες για επισκευές σχολείων της Καλαμάτας και κυβόλιθους στη Θουρία

Δημοπρασίες για επισκευές  σχολείων της Καλαμάτας και κυβόλιθους στη Θουρία

Δημοπρασίες για επισκευές σε διάφορα σχολεία της Καλαμάτας και για κυβόλιθους στον κεντρικό δρόμο της Θουρίας, ενέκρινε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ενέκρινε την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης για τις δημοπρασίες: α) Επισκευών σε σχολικά κτήρια που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια, προϋπολογισμού 103.021,50 ευρώ. Προβλέπονται περιφράξεις στο 14ο και στο 26ο Νηπιαγωγείο, στέγαστρα στο 11ο και το 24ο Δημοτικό, ψευδοροφές με γυψοσανίδα στο 3ο, το 7ο και το 13ο Δημοτικό, επισκευή τουαλέτας στο 2ο Δημοτικό, επισκευή επιχρισμάτων στο 6ο Δημοτικό, χρωματισμοί σε διάφορα σχολεία και αντικατάσταση κατεστραμμένων λεβήτων στο 5ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Δημοτικό. β) Επίστρωσης με κυβόλιθους του κεντρικού δρόμου της Θουρίας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Πρόκειται για έργο του "Θησέα" που είχε ξεκινήσει ο πρώην Δήμος Θουρίας κι έμεινε στη μέση.
Η Οικονομική Επιτροπή, επίσης, έδωσε το οκέι για την κατάρτιση των όρων και τη σύνταξη της διακήρυξης για την εφαρμογή προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων μαγειρικών ελαίων, σε σχολεία του Δήμου. Τέλος, ενέκρινε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τη βελτίωση του οδικού δικτύου εισόδων στην πόλη της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, με ανάδοχο τον εργολάβο Ευστάθιο Τζικάκη με έκπτωση 12%. Προβλέπεται η βελτίωση του ασφαλτοτάπητα κατά τμήματα, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας και στην οδό Κωστοπούλου που συνδέει τον κόμβο Καρέλια με τη Νέα Είσοδο (Ακοβίτικα), στην οδό Λακωνικής από την ταβέρνα "Σοφράς" μέχρι την οδό Αύρας, όπως και η αναβάθμιση του κόμβου Ζαφείρη και του τμήματος του δρόμου  που συνδέει τα ξενοδοχεία "Φιλοξένια" και "Φωτεινή".