Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023 16:18

Δήμος Καλαμάτας: Οι 5 πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού του Θανάση Βασιλόπουλου (βίντεο)

Δήμος Καλαμάτας: Οι 5 πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού του Θανάση Βασιλόπουλου (βίντεο)

 

Τους 5 νέους πρώτους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”, ανακοίνωσε και παρουσίασε χθες στο ιστορικό Δημαρχείο, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Είναι η γιατρός - αναισθησιολόγος Αικατερίνη Λαμπροπούλου, η αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας Ιωάννα Καρνούσκου, ο φαρμακοποιός Ιάκωβος Περρωτής, η μαία Γεωργία Μουτεβελή - Σμυρλή και ο φυσικός και περιβαλλοντικός διευθυντής στην οικογενειακή επιχείρηση  “Κλήμης” Νάσος Μάκιος.

“Η "Δημιουργική Πρωτοβουλία", ανανεώνεται, μεγαλώνει και ενισχύεται”, παρατήρησε ο Θαν. Βασιλόπουλος κι ενημέρωσε πως “σε καθορισμένες ημέρες (Τρίτη και Παρασκευή) θα παρουσιάζουμε συμπολίτες που αποφάσισαν να συστρατευτούν μαζί μας, με σκοπό να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τις αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου μας”.

Δήλωσε πως “ο στόχος όλων να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό μας, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, καλύτερη ποιότητα ζωής σε κατοίκους και επισκέπτες” και πρόσθεσε: “Οι στόχοι που έχουν τεθεί για την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο είναι υψηλοί και ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά. Με χαρά καλωσορίζουμε στην παράταξή μας, 5 νέους συνεργάτες, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού μας. Πρόκειται για ενεργούς πολίτες της Καλαμάτας, γυναίκες και άντρες με επαγγελματική, κοινωνική καταξίωση και αναφορά, που ενώνουν δυνάμεις μαζί μας, για να κάνουμε την Καλαμάτα ακόμα καλύτερη. Μια πόλη που αξίζει να ζεις”.

Με βάση την παρουσίαση:

- Η Κατερίνα Λαμπροπούλου είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδικότητα αναισθησιολογίας και αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει υπηρετήσει για πολλά έτη ως γιατρός - επιμελήτρια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ από το 2010 μέχρι σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στη μεικτή χειρουργική κλινική “City Hospital”. Είναι παντρεμένη με τον γιατρό Κωνσταντίνο Αποστολόπουλο, ΩΡΛ, διευθυντή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και μητέρα δυο παιδιών.

- Η Ιωάννα Καρνούσκου είναι αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και μέλος της 5μελούς Επιτροπής Διαχείρισης αδέσποτων ζώων του δήμου. Εχει έντονη εθελοντική και κοινωνική δράση για περισσότερα από 15 έτη, έχοντας συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια προστασίας των αδέσποτων ζώων.

-  Ο Ιάκωβος Περρωτής είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου του τμήματος Φαρμακευτικής. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Άρι, όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, συνιδρυτής και πρώην πρόεδρος του Αθλητικού Γυμναστικού Μορφωτικού Συλλόγου “Ελπίδα Άριος”. Είναι παντρεμένος με την τοπογράφο μηχανικό Κατερίνα Ξενούλη με την οποία έχουν αποκτήσει τρεις κόρες.

- Η Γεωργία Μουτεβελή - Σμυρλή είναι απόφοιτος της Μαιευτικής Σχολής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και μέλος του συλλόγου Μαιών - Μαιευτών Ναυπλίου. Δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα 16 και πλέον έτη εργαζόμενη σε ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά - μαιευτικά ιατρεία της πόλης. Είναι παντρεμένη με το Θεόδωρο Σμυρλή, αστυνομικό με τον οποίον έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

- Ο Αθανάσιος (Νάσος) Μάκιος είναι πτυχιούχος Φυσικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται ως περιβαλλοντικός διευθυντής στην οικογενειακή επιχείρηση “Κλήμης”. Είναι μέλος της Ομάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού και συντονιστής στον άξονα της Κυκλικής Οικονομίας και Διαχείρισης Αποβλήτων του δήμου για την “Αποστολή” της πόλης της Καλαμάτας, στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Ευρωπαϊκές πόλεις έως το 2030. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη 9 ετών.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Η Αικ. Λαμπροπούλου είπε ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι υποχρέωση όλων μας, κάθε ενεργού πολίτη. Και δήλωσε πως θέλει να μετέχει στη λύση των προβλημάτων για μια πόλη με ξεχωριστή αισθητική, με ασφάλεια για τους πολίτες και φιλική για όλους.

Η Ι. Καρνούσκου είπε ότι ο Φιλοζωικός έχει καταφέρει παρά πολλά και η Καλαμάτα είναι σε πολύ καλό επίπεδο στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και ζήτησε παιδεία και σεβασμό προς τα ζώα.

Η Γ. Μουτεβελή - Σμυρλή, αφού αναφέρθηκε στο ήθος και τον δυναμισμό του δημάρχου, δήλωσε ότι αγαπάει και είναι περήφανη για την Καλαμάτα και θέλει να προσφέρει γι’ αυτή.

Ο Ν. Μάκιος είπε ότι θα προσπαθήσει η Καλαμάτα να βρεθεί στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, που έχει οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη, ώστε να γίνει έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη.

Ο Ι. Περρωτής δήλωσε ότι ο δήμος έχει αναπτυχθεί και αποφάσισε να συστρατευτεί στον αγώνα για τον μέλλον των παιδιών μας, γιατί καταλαβαίνει την αγωνία και τον πόνο των γονιών.

Γ.Σ.