Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 16:39

Καλαμάτα: Νέο... σετ υποψηφίων παρουσίασε ο Θανάσης Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Νέο... σετ υποψηφίων παρουσίασε ο Θανάσης Βασιλόπουλος

 

Αλλους 5 νέους υποψηφίους συμβούλους με τον συνδυασμό του “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”, ανακοίνωσε και παρουσίασε χθες, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Είναι ο Τάσος Βεργινάδης - ασχολείται με επενδύσεις ακινήτων, ο ηθοποιός Γιάννης Δρίτσας, ο γιατρός Θανάσης Κάτσος, η ιχθυέμπορος Τασούλα Φοίφα και ο αθλητής ΑμεΑ με αμαξίδιο Μανώλης Χαλούλος.

“Τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά μας χαροποιούν, αλλά ταυτόχρονα μας γεμίζουν ευθύνη για την Καλαμάτα του αύριο που όλοι έχουμε οραματιστεί”, ανέφερε ο δήμαρχος και παρατήρησε: “Με πνεύμα συνεργασίας, με συμμετοχή, με προτάσεις, με ίδιες εφαρμόσιμες, με όραμα για την πόλη μας, πορευόμαστε με τους παλιούς και νέους συνεργάτες για έναν ακόμη πιο ισχυρό Δήμο Καλαμάτας”.

Ο Τάσος Βεργινάδης γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλία,ς όπου έζησε τα περισσότερα έτη. Από το 2017 επέστρεψε και κατοικεί μόνιμα στην Καλαμάτα όπου και δραστηριοποιείται. Έχει σπουδάσει προγραμματιστής Ηλεκτρικών Υπολογιστών και παράλληλα είναι πτυχιούχος στην πιάνο τζαζ από το Ανώτατο κρατικό Ινστιτούτο της Μελβούρνης. Στα χρόνια που έζησε στη Μελβούρνη δραστηριοποιήθηκε στο εμπόριο, ενώ συμμετείχε στις δράσεις της ελληνικής κοινότητας. Τα τελευταία 10 έτη ασχολείται με τις επενδύσεις ακινήτων. Συμμετέχει σε πολιτιστικούς συλλόγους και στο Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας στον τομέα του ημιμαραθωνίου Καλαμάτας.

Ο Γιάννης Δρίτσας γεννήθηκε στην Καλαμάτα, από οικογένεια προσφύγων της Μικράς Ασίας.

Η οικογένειά του διατηρεί μια από τις αρχαιότερες επιχειρήσεις του τομέα εστίασης στην πόλη. Ο ίδιος όμως ακολούθησε διαφορετικό δρόμο, όπου για πολλά έτη δραστηριοποιήθηκε στην Αθήνα σε πολλούς και διάφορους τομείς, όπως φυσιοθεραπεία, χορός, θέατρο/τηλεόραση/κινηματογράφος, εικαστικές τέχνες, διδασκαλία και παρακολούθηση πλείστων σεμιναρίων με ετερόκλιτη θεματολογία. Προσφέρει τις υπηρεσίες του ως αναπληρωτής καθηγητής σε σχολεία της πόλης για 3 έτη, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις πολιτικές επιστήμες.

 Ο Θανάσης Κάτσος είναι αόφοιτος της ιατρικής σχόλης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην εμβιομηχανική και ρομποτική χειρουργική της ορθοπεδικής από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύτηκε στις αθλητικές κακώσεις και τις ολικές αρθροπλαστικές επί σειρά ετών στην Αγγλία και Ιρλανδία, όπου συνέχισε και υπηρέτησε σε διευθυντικές θέσεις στα συστήματα υγείας και των δυο αυτών χωρών. Στην Ελλάδα υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου σήμερα κατέχει το βαθμό του διευθυντή ενώ υπήρξε και συντονιστής διευθυντής επιστημονικά υπεύθυνος της ορθοπεδικής κλινικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών. Είναι μέλος πολλών ιατρικών εταιρειών, ενώ έχει πλούσιο συγγραφικό και επιστημονικό έργο στο κομμάτι της επιστήμης του. Υπήρξε ιατρικός διευθυντής αγώνων στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας στα αθλήματα του μπάσκετ και χάντμπολ σε εθελοντική βάση.

Η Τασούλα Φοίφα γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά μέχρι σήμερα. Εχει σπουδές στο πιάνο στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην επιχείρηση που διατηρεί επί σειρά ετών η οικογένειά της. Πρώην πρόεδρος στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας. Ενεργός πολίτης με πλούσια κοινωνική δράση, για περισσότερα από 10 έτη διατέλεσε μέλος του Συλλόγου Ανθεστηρίων Καλαμάτας. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας και της Ελληνοσερβικής Φιλίας Καλαμάτας. Εθελόντρια στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και σε άλλες υποστηρικτικές δομές του δήμου.

Ο Μανώλης Χαλούλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε επιχειρήσεις της πόλης. Έχει διακριθεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο αγώνισμα Ομαδικό Ανδρών. Είναι μέλος του Αθλητικού Συλλόγου Διαφοροζώ (αντισφαίριση με μμαξίδιο) και έχει πάρει επίσης την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο αγώνισμα Διπλό Ανδρών. Είναι μέλος του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας “Ο Ποσειδών” στο τμήμα ιστιοπλοΐας ΑμεΑ.


NEWSLETTER