Σάββατο, 01 Απριλίου 2023 17:49

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ομοφωνία για απεικόνιση Ντρέδων στο νόμισμα των 2 ευρώ

Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας: Ομοφωνία για απεικόνιση Ντρέδων στο νόμισμα των  2 ευρώ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ψήφισε την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής προς την Τράπεζα της Ελλάδος για την επίτευξη του στόχου το ευρωνόμισμα των 2 ευρώ του 2024 στην ελληνική όψη να φέρει την απεικόνιση της ορκωμοσίας των Ντρέδων.

Όπως τονίστηκε στην εισήγηση του θέματος από τον πρόεδρο του Συμβουλίου: «Για την επίτευξη του στόχου έχει ήδη αποσταλεί επιστολή με την κατάλληλη ιστορική τεκμηρίωση στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Από την προσπάθεια αυτή δεν μπορεί να απουσιάζει ο Δήμος Τριφυλίας. Οι Ντρέδες ήταν Τριφύλιοι. Η ιστορική συμβολή των Ντρέδων στην Ελληνική Επανάσταση αλλά και στην κοινωνική ανασύσταση του έθνους μας υπήρξε κάτι παραπάνω από καθοριστική. Το τιμητικό μετάλλιο με την ορκωμοσία των Ντρέδων που φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη και χαράκτη της Τράπεζας της

Ελλάδος κ. Γεώργιο Σταματόπουλο είχε παρουσιαστεί στις 27/6/2021 από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου μας σε συνεργασία των Επιτροπών «Ελλάδα, Τριφυλία 1821 - 2021» και «Ρίπεσι 1821 - 2021» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

στην Κεφαλόβρυση (Ρίπεσι). Θα είναι τιμή για το δήμο μας η όψη του μεταλλίου να λάβει νομισματική απεικόνιση και κυριολεκτικά αξία.

Προτείνεται το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας να ενώσει τη φωνή του ως θεσμικό όργανο με τη Συντονιστική Επιτροπή για την επίτευξη του κοινού πλέον στόχου το ευρωνόμισμα των 2 ευρώ του 2024 στην ελληνική όψη να φέρει την απεικόνιση της ορκωμοσίας των Ντρέδων».

Κ.Μπ.