Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 15:01

Τους 10 πρώτους υποψηφίους για τη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας παρουσίασε ο Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από την

Τους 10 πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού "Δημοτική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας" στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας ανακοίνωσε σήμερα ο Θανάσης Βασιλόπουλος.

 

Πρόκειται για τους: 

Αθανασοπούλου Γεωργία – Αγγελική
Είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και του τμήματος Διοίκησης μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας.
Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείρισης Κρίσεων του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών με τίτλο «Τεχνοοικονομικά Συστήματα Υγείας» του τμήματος Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Εργάζεται ως νοσηλεύτρια στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης του φορέα.
Από το 2020 συμμετέχει στα εκπαιδευτικά μαθήματα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝ Καλαμάτας εκπαιδεύοντας νοσηλευτές όλων των βαθμίδων πάνω σε νοσηλευτικά θέματα αλλά και ως αναπληρώτρια συντονίστρια νοσηλευτικής, ειδικότητας ψυχικής υγείας.
Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλλά και της συνδικαλιστικής της δράσης έχει υπάρξει εκλεγμένο μέλος της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, μέλος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας, και ιδρυτικό μέλος της Τράπεζας Αίματος «Σταγόνα Ζωής».
Είναι παντρεμένη με το γυμναστή Κρητικάκη Κώστα με τον οποίο έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Αργυροπούλου Καλλιόπη
Είναι απόφοιτος Λυκείου.
Έχει εργαστεί επί σειρά ως ιδιωτική υπάλληλος σε εργοστάσιο τροφίμων της Καλαμάτας.
Είναι εκλεγμένος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μεσσηνίας.
Έχει υπάρξει εθελόντρια στο Δημοτικό Παντοπωλείο της πόλης μας, στην εθελοντική παρέα «ΑΝΕΜΟΣ» και συμμετέχει σε εθελοντικές οργανώσεις της πόλης με στόχο την ουσιαστική προσφορά σε οικογένειες και ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας.
Είναι παντρεμένη με τον Ηλία Δημητρακόπουλο με τον οποίο έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

Βασιλοπούλου Παναγιώτα
Είναι Απόφοιτη Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από το Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας με ειδικότητα: «Τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων» και σήμερα είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
Έχει αποφοιτήσει από τη σχολή Διαιτητών Ποδοσφαίρου και έχει ασχοληθεί για χρόνια, με την επαγγελματική διαιτησία ποδοσφαίρου.
Έχει υπάρξει αθλήτρια ποδοσφαίρου, ενώ σήμερα είναι προπονήτρια στην γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου «Εθνικός Καλαμάτας» και προπονήτρια αλλά και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην γυναικεία ομάδα μπάσκετ Αρις Καλαμάτας».
Είναι Αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας και εκλεγμένο μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας από το έτος 2019.

Βόλου Αικατερίνη
Είναι απόφοιτος Τμήματος Δομικών Κτηριακών Έργων του Τεχνικού Λυκείου Καλαμάτας.
Εργάζεται σε επιχείρηση του εμπορικού τομέα στην πόλη μας.
Είναι μητέρα δυο παιδιών.
Ασχολείται με τον εθελοντισμό συμμετέχοντας σε οργανώσεις της πόλης μας.

Καραμπάτσος Γεώργιος
Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας αλλά και της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Σήμερα είναι τελειόφοιτος μεταπτυχιακός υπότροφος του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σανμπεζύ της Γενεύης στην Ελβετία.
Κατά την διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε στην Ιστορική Βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη, ενώ μετά το πέρας των σπουδών του έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα στην πόλη μας.
Η αγάπη του για την αρχειακή έρευνα και την ιστορία του τόπου μας, συνέβαλε στον επανεντοπισμό στα αγγλικά αρχεία του προτύπου της «Προκηρύξεως προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς» της Μεσσηνιακής Γερουσίας, αλλά και στην διαμόρφωση ενός οδηγού, για τα υπαίθρια γλυπτά της πόλης μας, που βρίσκεται υπό δημοσίευση.

Λαγωνικάκου Μαρία
Είναι απόφοιτος του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμάτας με κατεύθυνση βοηθός ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων και έχει ολοκληρώσει το πρώτο εξάμηνο του δημοσίου ΙΕΚ τμήμα Νοσηλευτικής.
Εργάζεται ως βοηθός μικροβιολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και είναι μητέρα ενός μικρού παιδιού.

Μητρόπουλος Κωνσταντίνος
Είναι απόφοιτος τμήματος λογιστικής και τουριστικών επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Βενεζουέλας και πιστοποιημένος τοπικός ξεναγός στην περιοχή μας.
Έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις της πόλης μας στον εμπορικό και τουριστικό τομέα, ενώ σήμερα εργάζεται ως υπάλληλος υποδοχής στο ξενοδοχείο OSTRIA.
Είναι εκλεγμένο μέλος και Έφορος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας.

Σγουράκη Ελένη
Είναι απόφοιτος Πολυκλαδικού Λυκείου με κατεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας.
Είναι μέλος της Δημοτικής φιλαρμονικής Καλαμάτας από το 1992, όπου και παίζει κόρνο.
Είναι εκλεγμένο μέλος και γραμματέας στο Σωματείο εργαζομένων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας. 
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα της πόλης, σε διάφορες θέσεις και σήμερα εργάζεται ως αντιπρόσωπος σε εταιρεία με αρωματικά για επαγγελματικούς χώρους.
Είναι παντρεμένη με τον Σωτήρη Στασινόπουλο και ενεργό μέλος εθελοντικών οργανώσεων της πόλης μας.

Σπανούδη Βασιλική
Είναι απόφοιτος Γενικού Λυκείου.
Έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε επιχειρήσεις της πόλης μας, ενώ σήμερα εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση «Στεγνοκαθαριστήρια πλυντήρια ΖΥΓΟΣ».
Είναι παντρεμένη με το Αθήτσο Ιωάννη με τον οποίον έχει αποκτήσει τρία παιδιά.
Ως ενεργός πολίτης συμμετέχει ενεργά σε αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα της πόλης.

Σπύρης Γεώργιος
Είναι απόφοιτος Τεχνικού Λυκείου.
Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην πόλη μας όντας ιδιοκτήτης επιχείρησης στον τομέα της εμπορίας ελαστικών.
Έχει λάβει σειρά από πανελλήνιες διακρίσεις στο τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Την αγάπη του για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό την μεταλαμπαδεύει στη νεότερη γενιά μέσα από την προπονητική με μοτοσικλέτα σε μικρά παιδιά, ενώ παράλληλα συμμετέχει και οργανώνει διάφορα αθλητικά γεγονότα στη περιοχή μας.
Είναι παντρεμένος με την Άρτεμη Γαϊτανάρου με την οποία έχει αποκτήσει δυο παιδιά.

Ομιλία Δημάρχου Καλαμάτας και Επικεφαλής του Συνδυασμού

"Η οικογένεια της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» καθημερινά μεγαλώνει, καθώς ολοένα και περισσότεροι συνδημότες μας, μας εμπιστεύονται και ενώνουν δυνάμεις μαζί μας.
Σήμερα, ύστερα από τη διεξαγωγή των πρώτων εθνικών εκλογών και σε αναμονή των δεύτερων, επανερχόμαστε ως παράταξη, προκειμένου να παρουσιάσουμε υποψήφιες και υποψηφίους που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» στις εκλογές του Οκτωβρίου.
Η σημερινή παρουσίαση έχει άρωμα Κοινότητας. Έχοντας αυτή την 4ετία την ευθύνη Διοίκησης του Δήμου, αποδείξαμε ότι οι Κοινότητες και μπορούν και πρέπει να έχουν ρόλο και λόγο.
Αναγνωρίσαμε και αναγνωρίζουμε τη σημασία τους και μέσα από τη συνεργασία μας με τους Προέδρους, με τα Κοινοτικά Συμβούλια, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε μικρά και μεγάλα έργα. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να πράττουμε".