Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 10:18

Καλαμάτα: Διευθυντής ΔΕΥΑΚ και πρόεδρος Συνδέσμου Υδρευσης στην Κίνα για να πιστοποιήσουν σωλήνες του αγωγού Φ800

Καλαμάτα: Διευθυντής ΔΕΥΑΚ και πρόεδρος Συνδέσμου Υδρευσης στην Κίνα για να πιστοποιήσουν σωλήνες του αγωγού Φ800

 

Στην Κίνα θα πάει ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑ Καλαμάτας κι ενδεχομένως και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης, μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, στο εργοστάσιο που φτιάχνει τους σωλήνες, για να τους δουν και να τους πιστοποιήσουν, για το σημαντικό έργο του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος. Εργο που υλοποιείται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, ουσιαστικά το κυρίως έργο δεν έχει ξεκινήσει.

Την προοπτική της επίσκεψης ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Θαν. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας. Κι εξέφρασε την πίστη ότι “μέσα στον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο αρχές, θα δούμε το καράβι που θα φέρει εδώ τους σωλήνες, για να μπορέσει να συνεχίσει το κεντρικό έργο”, προσθέτοντας πως “τα παράλληλα δίκτυα υλοποιούνται ή έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί”.

Ο δήμαρχος υπενθύμισε πως “μετά από συντονισμένες προσπάθειες αυξήθηκε ο προϋπολογισμός κατά 1 εκ. ευρώ κι εξασφαλίστηκε ότι θα γίνει το έργο”.

Για το ζήτημα της δεξαμενής στο Πήδημα που έχει υποστεί μεγάλη ζημιά και λειτουργεί με προσωρινή λύση απάντησε - σε ερώτηση συναδέλφου - ότι “περιμένουμε τη στατική μελέτη για να μικρύνουμε τη δεξαμενή που έπαθε την καθίζηση, για να μπορέσουμε με αυτή τη δεξαμενή, περίπου 150 κυβικά, να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες ανάγκες του καλοκαιριού. Το bypass που κάναμε, δείχνει ότι πάει άριστα, δουλεύει μια χαρά, αλλάξαμε και 14 εξαερωτήρες στο κύκλωμα για να μην έχει πίεση. Κάνουμε και άλλα για να λειτουργεί ομαλά και χωρίς προβλήματα”.

Τέλος, ο Θαν. Βασιλόπουλος απάντησε ότι “ο μεγάλος στόχος είναι ένας, η μεγάλη δεξαμενή των 1.000 κυβικών που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της πόλης για τα επόμενα 100 χρόνια. Είναι σημαντικό το ότι έχουμε τη διαπιστωτική με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέχρι 5 εκ. ευρώ, που αφορά τη δεξαμενή, τους δρόμους, τα βανοστάσια, αφορά τα πάντα”.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

Γ.Σ.