Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 16:06

Συγκέντρωση Βασιλόπουλου στα Αρφαρά

Γράφτηκε από την
Συγκέντρωση Βασιλόπουλου στα Αρφαρά

Μία μεγάλη συγκέντρωση, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποίησε ο συνδυασμός του δημάρχου και υποψηφίου δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας” στη Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον συνδυασμό, η εκδήλωση, λόγω καιρού, μεταφέρθηκε από την πλατεία στο κατάστημα της Κοινότητας Αρφαρών, με συμπολίτες μας να γεμίζουν ασφυκτικά τις αίθουσες και τον εξωτερικό χώρο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα νίκης από την πρώτη Κυριακή.

“Η αποψινή σας παρουσία εδώ στ’ Αρφαρά, η αγάπη, η στήριξη, η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με κάθε ευκαιρία, μας τιμά και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας”, είπε ο Θαν. Βασιλόπουλος και τόνισε: “ Έργο στην πράξη, για όλους εσάς και όλους εμάς. Έργο στην πράξη, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και υλοποιώντας έργα υποδομών. Παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες και στηρίζοντας τους συμπολίτες μας στο κέντρο και τις γειτονιές, στην πόλη και τις κοινότητες.

Συνεχίζοντας, παρουσίασε το πρόγραμμα της “Δημιουργικής Πρωτοβουλίας” και τις 10+1 δράσεις και έργα που αφορούν το σύνολο των κοινοτήτων, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του σε έργα που αφορούν την κάθε κοινότητα της Δ.Ε. Αρφαρών.

“Αξιοποιώντας την εμπειρία μας, τη γνώση των προβλημάτων και των δυνατοτήτων που υπάρχουν, ρεαλιστικά μπορώ να δεσμευτώ για 10+1 έργα και δράσεις που αφορούν συνολικά την περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και ειδικά τη Δ.Ε. Αρφαρών και τις κοινότητές σας”, σημείωσε ο δήμαρχος.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας τα 10+1 έργα και δράσεις, ανέφερε: 1. Πρόγραμμα βελτίωσης κοινοτικής - αγροτικής οδοποιίας και οδικής ασφάλειας 2. Εκπόνηση τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, ολοκλήρωση πολεοδομικών μελετών και πράξεων εφαρμογής. 3. Έργα αναβάθμισης - συντήρησης - επέκτασης δικτύων ύδρευσης, ομβρίων και ακαθάρτων. 4. Πρόγραμμα επισκευών - συντηρήσεων - επεκτάσεων κοιμητηρίων και δημοτικών καταστημάτων. 5. Υλοποίηση επιδοτούμενου προγράμματος συγκοινωνιακής σύνδεσης απομακρυσμένων περιοχών. 6. Πρόγραμμα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων, αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών, κατασκευή κοινοτικών αγναντιών και ενίσχυση δικτύου δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο. 7. Επαναξιολόγηση δημοτικών τελών και εφαρμογή δημοτικού προγράμματος στα πρότυπα του “πληρώνω όσο πετάω”. 8. Διάθεση δημοτικών πόρων (παγίες), προμήθεια εξοπλισμού - μέσων ανά Ενότητα και διάθεση εργατοτεχνικού προσωπικού για την κάλυψη καθημερινών και εκτάκτων αναγκών των κοινοτήτων (καθημερινότητα, καθαρισμοί, πράσινο, μικρά τεχνικά έργα, πυροπροστασία κ.ά.). 9. Αναβάθμιση λειτουργίας Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, αύξηση παρουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας στις κοινότητες και ενίσχυση φύλαξης κοινόχρηστων χώρων. 10. Καταγραφή, σηματοδότηση και ανάδειξη ορεινών μονοπατιών, ενίσχυση υφιστάμενου δικτύου πεζοπορικών διαδρομών. 10+1. Στήριξη τοπικών συλλόγων, ανάδειξη ιστορικών γεγονότων, παραδόσεων και προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Θαν. Βασιλόπουλος παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. Αρφαρών και τους υποψηφίους συμβούλους και προέδρους των Κοινοτήτων Αγίου Φλώρου, Αγρίλου, Αρφαρών, Βελανιδιάς, Βρομόβρυσης, Πηδήματος, Πλατέος και Σταματινού.

Κλείνοντας την ομιλία του, παρατήρησε: “Με σχέδιο, με όραμα, με πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, μπορούμε να κάνουμε τη Δ.Ε. Αρφαρών, τα χωριά μας και συνολικά το Δήμο Καλαμάτας ακόμα καλύτερο.Έναν τόπο παραγωγικό, έναν τόπο φιλόξενο, έναν τόπο που αξίζει να ζεις και να δραστηριοποιείσαι. Οι προσκλήσεις είναι μπροστά μας”. Και κάλεσε τους συμπολίτες μας στις 8 Οκτωβρίου να κάνουν επιλογή εμπιστοσύνης, ψηφίζοντας “Δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας”.


NEWSLETTER