Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2024 08:30

Ανάπλαση 23ης Μαρτίου: Διαβεβαιώσεις για κυκλοφορία χωρίς προβλήματα στον εορτασμό της Υπαπαντής

Ανάπλαση 23ης Μαρτίου: Διαβεβαιώσεις για κυκλοφορία χωρίς προβλήματα στον εορτασμό της Υπαπαντής

Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η επέκταση της πλατείας 23ης Μαρτίου και γενικά το έργο αναδιάταξης - αναδιοργάνωσής της, για να προλάβει τις φετινές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης.

Ανάπλαση 23ης Μαρτίου: Διαβεβαιώσεις για κυκλοφορία χωρίς προβλήματα στον εορτασμό της ΥπαπαντήςΗδη ξεκίνησε η διπλή κυκλοφορία στο νέο νότιο στενό κομμάτι της οδού με τους κυβόλιθους, προς και από τον καινούργιο μικρό κυκλικό κόμβο, με κίνηση προς την οδό Υπαπαντής και προς την οδό  Νέδοντος, - ακόμα για την ώρα -, από το βόρειο κομμάτι της οδού με την άσφαλτο.

Για τον λόγο αυτό ξεκίνησε και σκάβεται ο δρόμος, η 23ης Μαρτίου στο ρεύμα προς τη Νέδοντος, στο σημείο που η πλατεία θα επεκταθεί προς νότια και θα φθάσει έως τον παλιό κυκλικό κόμβο που έχει ήδη ξηλωθεί.

Αυτό επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Β. Κουτραφούρης, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Β. Τζαμουράνης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας που αναρωτήθηκε από πού θα περάσει η λιτανεία, εκφράζοντας τη ανησυχία του για την πρόκληση ατυχημάτων.

“Σκάψαμε την άσφαλτο, γιατί παράλληλα, αφού έχουμε διασφαλίσει την κίνηση της διπλής ροής, προσπαθούμε εκτός από την εορτή της Υπαπαντής να προλάβουμε και την αναπαράσταση της 23ης Μαρτίου, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί στην καινούργια πλατεία”, απάντησε ο Β. Κουτραφούρης.

Ενημέρωσε πως “καταβάλλουμε και μια προσπάθεια να έχει τσιμεντοστρωθεί η Σταδίου μέχρι την εορτή της Υπαπαντής, στο κομμάτι που γίνονται οι εκσκαφές, έτσι ώστε να μπορούμε να διοχετεύουμε και την κυκλοφορία και οχημάτων και πούλμαν και στις υπόλοιπες οδούς και στην Παλαιολόγου, για να εξυπηρετούνται οι πιστοί.

Για τη λιτανεία είπε ότι συνεχίζοντας την Υπαπαντής, θα γίνει μια μικρή παράκαμψη στο νότιο τμήμα της 23ης Μαρτίου, όπου είναι η βατή οδός που έχει υλοποιηθεί με τους κυβόλιθους, για να καταλήξει στην Αριστομένους.