Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 17:15

Καλαμάτα: Νέα παρέμβαση Χανδρινού για ασανσέρ στα ΕΠΑΛ

Καλαμάτα: Νέα παρέμβαση Χανδρινού για ασανσέρ στα ΕΠΑΛ

“Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά αυτό το ζήτημα, γιατί ήδη έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ημερομηνία που έθεσα το θέμα και το ασανσέρ δεν λειτουργεί ακόμα!”.

Αυτό τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Χανδρινός για το ασανσέρ για μαθητές ΑμεΑ στο σχολικό συγκρότημα του 1ου - 2ου ΕΠΑΛ, σε γραπτή του δήλωση, με αφορμή παρέμβαση “απάντηση για τον ανελκυστήρα από εκπροσώπους γονέων και κηδεμόνων 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας”.

Να σημειωθεί πάντως ότι στα συγκεκριμένα σχολεία δεν υπάρχει εκλεγμένη διοίκηση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και στην επιστολή που εστάλη δεν διευκρινιζόταν ποιοι και πόσοι είναι οι εκπρόσωποι που την αποστέλλουν.

Αφού επισημαίνει “τη μεγάλη καθυστέρηση, 3 περίπου ετών, στη λειτουργία του ασανσέρ -ΑΜΕΑ” και παρατηρεί πως “θα συνεχίσω να αναδεικνύω τις μεγάλες καθυστερήσεις στην επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μου. Η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να υπηρετεί τη ρουσφετολογία, τον παλαιοκομματισμό και την υποσχεσιολογία”.

Συγκεκριμένα, ο Σπ. Χανδρινός μιλώντας στην “Ε” σημειώνει:

“Θεώρησα καθήκον μου να αναδείξω με παρέμβαση μου στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μεγάλη καθυστέρηση, 3 περίπου ετών, στη λειτουργία του ασανσέρ -ΑΜΕΑ στο κτήριο που στεγάζονται το 1ο - 2ο και Εσπερινό ΕΠΑΛ της Καλαμάτας έπειτα από επικοινωνία που είχα τόσο με εκπροσώπους του 15μελούς όσο και με τη διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ.

Το σημαντικό για μένα είναι η άμεση λειτουργία του ασανσέρ - ΑΜΕΑ, με δεδομένο ότι φοιτούν μαθητές με κινητικά προβλήματα και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα η χρήση του να κρίνεται απολύτως αναγκαία.

Για τα όσα αναφέρουν μεμονωμένα πρόσωπα δεν έχω να κάνω κανένα σχολιασμό, αφού είναι προφανές ότι η ανακοίνωση αυτή δεν προέρχεται από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, που όπως και εσείς θα έχετε διαπιστώσει, δεν υφίστανται στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της σχολικής κοινότητας.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά αυτό το ζήτημα, γιατί ήδη έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ημερομηνία που έθεσα το θέμα και το ασανσέρ δεν λειτουργεί ακόμα!

Επίσης, θα συνεχίσω να αναδεικνύω τις μεγάλες καθυστερήσεις στην επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μου. Αυτό δεσμεύτηκα προεκλογικά στους πολίτες, αυτό θα κάνω και πράξη. Η Αυτοδιοίκηση για εμένα δεν πρέπει να υπηρετεί τη ρουσφετολογία, τον παλαιοκομματισμό και την υποσχεσιολογία. Οι πολίτες πρέπει να απαιτούν και όχι να επαιτούν για την επίλυση των προβλημάτων τους”.