Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 16:56

Τζαμουράνης για στάση γονέων σε σχέση με το ασανσέρ στο ΕΠΑΛ

Τζαμουράνης για στάση γονέων σε σχέση με το ασανσέρ στο ΕΠΑΛ

“Tο μόνο που μας ενδιαφέρει ως αυτοδιοικητική παράταξη είναι η άμεση λειτουργία του ασανσέρ-ΑΜΕΑ στο 1ο - 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, προκειμένου οι μαθητές με κινητικά προβλήματα να έχουν ίση δυνατότητα στην μάθηση και στις σχολικές εκδηλώσεις και να παύσει, επιτέλους, η ταλαιπωρία μαθητών και εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν προσωρινές ή μόνιμες δυσκολίες στην πρόσβαση στους ορόφους του κτηριακού συγκροτήματος”.

Αυτό ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, της παράταξης “Καλαμάτα Μετά” Βασίλης Τζαμουράνης, για την “περίεργη” συμπεριφορά γονιών μαθητών των σχολείων, που έδωσαν “εξηγήσεις” και κράτησαν αποστάσεις από την παρέμβαση του συμβούλου Σπύρου Χανδρινού για να λειτουργήσει, επιτέλους, το ασανσέρ.

Χαρακτηριστικά ο Β. Τζαμουράνης αναφέρει:
“Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας Σπύρος Χανδρινός, την 7η Φεβρουαρίου 2024, ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο την ταλαιπωρία που υφίστανται μαθητές ΑΜΕΑ που φοιτούν στα συγκεκριμένα ΕΠΑΛ, λόγω έλλειψης λειτουργίας του ανελκυστήρα, κατόπιν επικοινωνίας του με γονείς σπουδαστές και εκπαιδευτικούς.
Η δημοτική αρχή παραδέχτηκε την καθυστέρηση στη λειτουργία του ασανσέρ, λόγω τεχνικών, όπως ισχυρίστηκε, προβλημάτων και δεσμεύτηκε ότι εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος θα αρχίσει να λειτουργεί.
Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα το ασανσέρ δεν λειτουργεί! Μας προκαλεί έντονη εντύπωση η δημόσια επιστολή ορισμένων γονέων (προς την εφημερίδα σας) που ένιωσαν την ανάγκη να απαντήσουν στον Σπύρο Χανδρινό ο οποίος ανέδειξε το συγκεκριμένο ζήτημα και αντί να συνταχθούν μαζί του, δηλώνουν πως δεν τον «γνωρίζουν» και δεν του «έδωσαν στοιχεία»!
Απέναντι σε αυτή την «περίεργη» συμπεριφορά θα ήθελα να δηλώσω πως το μόνο που μας ενδιαφέρει ως αυτοδιοικητική παράταξη είναι η άμεση λειτουργία του ασανσέρ-ΑΜΕΑ, προκειμένου οι μαθητές με κινητικά προβλήματα να έχουν ίση δυνατότητα στην μάθηση και στις σχολικές εκδηλώσεις και να παύσει επιτέλους η ταλαιπωρία μαθητών και εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζουν προσωρινές ή μόνιμες δυσκολίες στην πρόσβαση στους ορόφους του κτηριακού συγκροτήματος. Και τίποτα άλλο!
Δεσμευόμαστε στους πολίτες ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική να αναδεικνύουμε τις καθυστερήσεις στην επίλυση των προβλημάτων τους, μέχρι την τελική λύση τους!”.