Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 08:31

Συνάντηση μελών του ΟΕΒΕΣ με Αθανασόπουλο: Πρόβλημα η έλλειψη εργατικού δυναμικού

Συνάντηση μελών του ΟΕΒΕΣ με Αθανασόπουλο: Πρόβλημα η έλλειψη εργατικού δυναμικού

 

Για το μέλλον των επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας γενικότερα στον Δήμο Μεσσήνης, συζήτησαν με τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, τις προηγούμενες μέρες, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους. Η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού και εργατικού δυναμικού γενικότερα, είναι ένα ζήτημα, όπως σημείωσαν που δυσχεραίνει την παροχή υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του κοινού. Επεσήμαναν ακόμα ότι προσπαθούν να στηρίξουν τους μικρούς, μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες, που αποτελούν το 99% των επιχειρήσεων του τόπου και ζήτησαν τη συμβολή της δημοτικής αρχής.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε πως η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας βασίζεται στις υγιείς τοπικές επιχειρήσεις. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή επιδιώκει την υλοποίηση έργων και δράσεων που τονώνουν την τοπική οικονομία και προσφέρουν ευημερία σε όλους τους κλάδους της κοινωνίας.

Ο Γ. Αθανασόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει κοινός στόχος με την Ομοσπονδία και η άριστη συνεργασία θα συνεχιστεί για το καλό όλων.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας Γιώργος Καπερώνης, ο γ.γ Γιάννης Κουφός, ο α’ αντιπρόεδρος Δημήτρης Αντωνόπουλος και τα μέλη Δημήτρης Γαλανάκης, Θεόδωρος Καλογερόπουλος, Βασίλης Λιάππας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης Γιώργος Πετρόπουλος.