Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 19:12

Δήμος Τριφυλίας: Ομόφωνα ο προϋπολογισμός που φθάνει τα 19,5 εκ. ευρώ

Γράφτηκε από τον
Δήμος Τριφυλίας: Ομόφωνα ο προϋπολογισμός που φθάνει τα 19,5 εκ. ευρώ

Ομόφωνα καταρτίστηκε και ψηφίστηκε χθες το μεσημέρι από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2014 που ανέρχεται στα 19,5 εκ. ευρώ, κατά 5 εκ. περίπου μικρότερος σε σχέση με πέρυσι. Η απουσία της αντιπολίτευσης από την συνεδρίαση ήταν χαρακτηριστική, αφού ούτε ένας σύμβουλός της, μέλος της επιτροπής, δεν παρευρέθηκε σε αυτήν, δείχνοντας πλήρη αδιαφορία.  

 

Ο προϋπολογισμός είναι λιτός αλλά ρεαλιστικός, τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, σημειώνοντας ότι βασίζεται στο προσχέδιο που είχε καταθέσει ο δήμος από το Σεπτέμβριο, προσαρμόζοντας και τις παρατηρήσεις που εκφράστηκαν από το παρατηρητήριο. Είναι ισοσκελισμένος και μειωμένος σε σχέση με το 2013, τόνισε, καθώς είναι υποχρεωμένοι να λάβουν υπόψη τους ρεαλιστικά στοιχεία και όχι στοιχεία κατά βούληση, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Τον χαρακτήρισε προϋπολογισμό ανάγκης όπως εξάλλου είναι και το Τεχνικό Πρόγραμμα το όποιο έχει συμπεριληφθεί σε αυτόν και ψηφίστηκε πριν λίγες μέρες.

Από τους συμβούλους που εξέφρασαν κάποιες παρατηρήσεις, η Μαρία Πανουσιοπούλου στάθηκε στα ταμειακά υπόλοιπα του δήμου, όπου τον Ιούλιο του 2013 ήταν 3,8 εκ. και τον περασμένο μήνα 4,1 εκ. ευρώ. Οπως είπε, αυτό δείχνει ότι σαν δήμος είναι ελλειμματικοί στο να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, πράγμα που πρέπει να προσεχθεί. Ακόμη στάθηκε στο γεγονός ότι ο δήμος δεν έχει καταφέρει ακόμη να απορροφήσει χρήματα από την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του, κάτι που θα γίνει μέσα από το υπουργείο Εσωτερικών και είναι ύψους 2,6 εκ. ευρώ. Μοναδική ελπίδα, όπως είπε, είναι να δοθεί παράταση. Τέλος αναφέρθηκε στα εντάλματα που έχουν απορριφθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου επαγγελματίες δεν έχουν πάρει τα χρήματα για πραγματικές οφειλές του δήμου και αυτό γιατί λείπει κάποιο έγγραφο ή κάποια απόφαση και είπε ότι είναι στο χέρι του δημάρχου να δώσει το εντέλλεσθαι. Ολα αυτά -τόνισε- δείχνουν ότι ο δήμος δεν λειτουργεί καλά, ότι οι οικονομικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν σωστά, για να συμπληρώσει πως όλοι έχουν ευθύνη γι' αυτό.  Πάντως ο κ. Ανδρινόπουλος αν και πρόεδρος της επιτροπής και με σαφή την αιχμή της κ. Πανουσιοπούλου, απάντησε ότι την ίδια διαπίστωση έχει κάνει και ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως δεν είναι αυτός πολιτικός προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER