Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 15:15

Ασφαλτοστρώσεις στο δρόμο Μεσσήνη - Πύλος

Ασφαλτοστρώσεις στο δρόμο Μεσσήνη - Πύλος

Ξεκίνησαν χθες οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στο δευτερεύον εθνικό δίκτυο Μεσσήνης - Πύλου, από τον κόμβο εισόδου της πόλης της Μεσσήνης έως τη συμβολή του με την οδό Βελίκας (όπου βρίσκεται το αμαξοστάσιο του δήμου).

Πρόκειται για τμήμα του έργου βελτίωσης οδικής ασφάλειας αστικών - περιαστικών οδών Δήμου Μεσσήνης, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με προϋπολογισμό 2.278.000 ευρώ και προβλέπει βελτιώσεις σε μήκος 6,5 χλμ. εντός της πόλης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, με τις παρεμβάσεις θα γίνουν ολική αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα, διαγραμμίσεις και σημάνσεις, ώστε να βελτιωθούν η οδική ασφάλεια και η προσβασιμότητα και να μειωθούν η επικινδυνότητα και τα τροχαία ατυχήματα.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος που πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Σπύρο Κοντοθανάση και υπηρεσιακούς παράγοντες, δήλωσε: “Με την παρέμβαση αυτή επιτυγχάνεται αφενός οδική ασφάλεια που είναι πρωταρχικής σημασίας για μας και αφετέρου βελτιώνονται η προσβασιμότητα και η εικόνα της πόλης”.